Friday, April 17, 2015

Minden a fejben dől el - Asvini Újhold (63.)

Április 18-án, szombaton este a a védikus rendszer Kos Asvini naksatrájában találkozik a Nap és a Hold, azaz Újhold lesz.

Az Újhold mindig egy új kezdet kiindulópontja, s ez sehol nem lehet olyan markáns, mint ezen a helyen. A Kos a kezdet összes energiájával bír, övé egy új ciklus frissessége, a megszületésé, a jegyen belül pedig – és a teljes állatöv 27 naksatrájából is - a legelső holdház az Asvini.

Az Asvini szimbóluma a lófej, ura a Kétu, azaz a leszálló holdcsomópont – a fej nélküli démon. Kétu a megszabadulás jelölője, mutatja, hol tartunk a spirituális fejlődésben.

Az Asvini istensége a gyógyító Kumarák (kumara annyi, mint fiatal fiú vagy herceg). Az Asvini naksatra mutatja a lélek útjának kezdetét a földi életébe, ő a leszállás. Ami a horoszkópunkban ebbe a naksatrába esik, az a velünk hozott agresszióról, tiszta, régi harcokról szól, valamint régről hozott tehetségünkről, képességeinkről, és a gyógyításról.
Újjászületés, regeneráció, spirituális akarati energia.

Amikor az Asviniben van az Újhold, az valaminek a megkezdésére nagyon alkalmas időpont. A védikus asztrológia időzítés (=muhurta) tanának nyelve úgy  fogalmaz, hogy az Asviniben megkezdett kezelés nagyon hatásos. Hosszabb kúrák is elindíthatók, mivel ez az Asvini Újhold szombatra esik, amely egy szilárd minőségként megalapoz egy hosszabb távot.
                                            
Egészségi vonatkozások az Asviniben: a fejre kell vigyázni fizikailag és pszichésen is, valamint hirtelen támadt kellemetlenségek, gyulladások, vírusos megbetegedések üthetnek be. A Mars mint a Kos ura, együttműködve a kis Marsnak is nevezett Kétuval felviheti vérnyomásunkat, vagy okozhat akut fejfájást, migrént is. Kisebb háztartási és közlekedési balesetek, égési vagy vágott sérülések is előfordulhatnak, érdemes tudatosan kissé lelassítani magunkat.

A Kos jegyben most a két fővilágosítón kívül ott van a Mars és a Merkúr is, ők már előrébb vannak, a következő holdházban, a vénuszi Bharaniban. Megélénkíthetik a kapcsolati életünket, hozhatnak szenvedélyt, de némi agresszív kommunikációt is okozhatnak.

Egy kicsit sok jut most a Kosból, érdemes leszerelni fizikai tevékenységekkel, sporttal, kirándulással, a Kétut pedig békíteni kövei (türkiz és macskaszem) viselésével, és mindenféle spirituális, befelé figyelő tevékenységgel. Próbáljuk meg a kettőt összehangolni.

Az égen még egy említésre méltó történés van: pénteken (április 17.) reggel a Plútó több hónapos hátrálásba kezdett a Nyilas jegy vénuszi területén.  Itt a Nyilas jegye miatt alapvetően apai és/vagy hitbéli változásokat hoz fel, gyökeres változáson kell keresztülmenni a mély tisztulás érdekében. Retrográd időszakában ismételtet, nyomatékosít. 

Mivel a védikus rendszer Magyarországot Nyilas országként tartja számon, ez az ideológiai átalakulás, tisztulás minden bizonnyal nálunk is éreztetni fogja hatását.

Szeretettel
Vishakati





No comments:

Post a Comment