Tuesday, April 7, 2015

Elő a kívánságlistákkal – Vénusz a Bikában (59.)

Április 6-án, hétfőn délután a Vénusz az indiai rendszer szerint belépett saját jegyébe, a Bikába. A Vénusz egyike a jóindulatú bolygóknak, a vágyakat és a kapcsolati energiát mutatja a horoszkópban.

Amikor a Bikában időzik a Vénusz, elsősorban a nőiességre, birtokra, értékek teremtésére és megtartására, valamint harmóniára irányulnak a vágyak, és megnő az élvezetek, a finom ételek, de a tradíciók szerepe is. A Vénusz másik jegye a Mérleg, amely innen a 6. házban található, ezért a 6. házas analógiák is erősek lesznek: hajlamosabbak leszünk ebben a szűk hónapban a munkánkkal azonosulni, nagyon fontosak lesznek a feladataink, és dolgozhatunk is kapcsolatainkon.

A saját jegyes Vénusz kendrában aspektál, azaz minden 4. házra hat: a Bikán kívül az 
  • Oroszlán (dominancia,a jelenben lenni, kreativitás, gyerek)
  • Skorpió (változás, elengedés, hatni a másikra, pénzügyek)
  • Vízöntő (barátok, közösségek, jövő, szabadság)  jegyekben dolgozik.

Mindezeken a területeken jelentkeznek megerősödő vágyaink, amelyeket szeretnénk több-kevesebb tudatossággal elérni, megvalósítani.


Erős kontrollt jelent a Szaturnusz, amellyel most szemben áll a Vénusszal, és hatásaik több helyen is találkoznak. a horoszkópban. A Szaturnusz egy korlátozást jelent, amely most jól is jöhet, e nélkül a Bika Vénusz hajlamosítana a túlzásokra. Ebben a kölcsönhatásban tanít a mértéket tartani.

Vénusz és Mars szorosan összetartoznak: a vágy a Vénusz, a Mars pedig a cselekvés, amely beteljesíti. A megvalósításhoz szükséges Mars-energia is nagyon erős, hiszen a Mars is saját jegyében, a Kosban halad. Vágy és beteljesítő akarata május első napjaiban fognak majd jegyet váltani, addig igen erős mindkét oldal. Ez idő alatt óhajaink, kívánságaink, szándékaink koncentráltabbak lehetnek, és beteljesülésük is támogatottabb.

A Vénusz áthaladása a Bikán:
-     április 6-15. – a Bika Nap alá tartozó területe (Krittika), itt az otthonnak, a gyökereknek nagyon fontos szerepe van, sokkal erősebb a vágy a stabilitásra, meghatározó az apai vonal,

-     április 15-26. – holdi terület (Rohini), ahol megnő az igény a békére, a csendre, a természetre, a törekvés arra, hogy jóban legyünk anyánk emlékével, női, passzív oldalunkkal,

-     április 26-május 2. – a marsikus Mrigasira holdházban: megtartó, birtokló szándékok elvi, ekre, de főleg anyagiakra vonatkozóan.  Egyidejűleg erős kapcsolati energiákat és lelkiséget mutató időszak. Nem lehetetlen a kettőt egyesíteni, és mélyíteni kapcsolati érzelmeinket.

A Vénusz égi állásán kívül érdemes odafigyelni a Nap-Uránusz együttállásra (április 6-8.) A Nap tudatos és férfi részünk, egészségünk, kapcsolatos a hatalom bármilyen formájával, az autoritással, az Uránusz pedig a hirtelen történések és egy magasabb rendű gondolkodás planétája. E kettő együttállásakor a Nap-analógiák valamelyikében történhet váratlan fordulat, vagy újszerű megvilágításba kerülhetnek azok.

Április 8-án pedig egy rég várt fordulat következik, a nagy jótevő, a Jupiter előre indulása.  

Szeretettel
Vishakati








No comments:

Post a Comment