Monday, April 20, 2015

Az év legjobb napja – Aksaja Tritija (64.)

A tradicionális védikus asztrológia szerint minden évben van egy nap, amikor a Nap és a Hold a számukra lehető legjobb jegybeni pozícióban áll. 2015-ben ez a nap április 21-ére, keddre esik. Indiában e nap neve Aksaja Tritija, s mellesleg az emberek azzal ünneplik, hogy valami aranytárgyat ajándékoznak egymásnak.

Az Aksaja Tritija napján a fővilágosítók - mindketten és egyszerre -  jó tulajdonságaikat maximálisan ki tudják fejteni. Az ekkor elkezdett dolog (tanfolyam, foglalkozás valamivel, tanulás, tevékenység egy elérendő cél érdekében) támogatott, sikert ígér, és ha olyan természetű, gyors lefolyású is lehet. Időben szólok, még érdemes terveink megvalósítása érdekében belevágni valamibe.

A Nap e napon a Kos jegy Asvini holdházában áll. Energikus, kreatív, jóindulatú, és nagyon a jelenben tart bennünket. Mivel az Asvini Kétu energiában van, a Nap tényleges hatása módosul attól függően, hol áll a születési és a tranzit Kétu.  

A születési Kétu kinek-kinek a saját születési horoszkópjából derül ki. A tranzit Kétu – amely szakadatlan égi vándorlása szerinti pillanatnyi helyzete – a Halakban tartózkodik, a Naptól a 12. házban. Hozhat fontos, értelmező álmokat, indíttatást arra, hogy elvonuljunk kicsit átgondolni a dolgainkat, foglalkozzunk a lelkünkkel.

A Hold aznap a Bika jegy Rohini holdházában áll. A hindu mitológiában Rohini a Hold isten kedvenc felesége a 27 közül – ennyi a holdházak és a feleségek száma. Ahogy a Hold egy hónap alatt körbejár a Föld körül, végiglátogatja a 27 feleséget, azaz a 27 holdházat. Vannak számára kedvesebbek, ahol nagyon jól érzi magát, és van, ahol nem olyan felhőtlen a fogadtatás.

A Rohini holdházban a Hold nagyon jól érzi magát, beszélgetős, mozgékony, és feleleveníthet valami régi, meglévő képességünket. Kirándulásra, a természettel foglalkozásra is invitálhat, mivel a Rohini nagyon közel áll a természethez.

Az idei Aksaja Tritija ajándéka, hogy az erős Hold együtt áll a Vénusszal a Rohiniban. A Vénusz a saját jegyében nagyon jól érzi magát, s e tény emeli a Hold minőségét is. Némileg figyelmeztethet bennünket túlzásainkra, és felfokozhatja vágyainkat.

Ugyanakkor Mars-Merkúr együttállás van a Bharaniban (Kos vénuszi területe), amely egy baleset- és konfliktusveszélyt jelez április 25. reggelig.

Szép napokat, kellemes programokat és együtt töltött időt kívánok, éljétek meg az Aksaja Tritiját.

Szeretettel
Vishakati





2 comments:

  1. Nagyon jókat írsz... Köszönjük.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm, igyekszem, szívesen írok és örülök a visszajelzéseknek.

      Delete