Tuesday, April 7, 2015

Merkúr direkt - újra sínen vagyunk (39.)

2015. február 11.

Jó hír minden érdekeltnek, hogy az életünket alapjaiban befolyásoló Merkúr a mai napon délután 4 óra körül ismét elindul előre. 3 hét megannyi halogatása, ismételtetése, sikertelen próbálkozása után ügyeink intézése és egymással való párbeszédünk újra támogatottabb lesz.

Az indiai asztrológiában a retrográd Merkúr, egy időben a retrográd Jupiterrel a Rák merkúri területén: kétszeres hátráltatás és emlékeztetést jelentett az elmúlt 3 hétben.

A Merkúr közel 2 hónapot, a szokásos idő dupláját töltötte a Bak jegyében, ahol sokféle karmikus témát felemlegetett. Mivel innen a 6. (munka, feladat, akadályok, nehézségek) és 9. (bölcsesség, filozófia, igazság, törvény, vallás, külföldi utazás) jegyek ura, sok nehézség leküzdésén keresztül juttatott el valamiféle magasabb tudáshoz, tapasztalathoz. Munkánkban, esetleg gyógyulásunkban is hátráltatást kellett ezidő alatt elszenvednünk.

Sokat tanultunk ebben az időszakban, többek között türelmet is. Mától kezdve ismét előre figyelhetünk, de mielőtt ezt megszoknánk, érdemes ma visszagondolni, mi minden történt velünk az elmúlt 3 hétben, miben gáncsoltak el bennünket, mi igényelte igazán a toleranciánkat, és hogy van-e pozitív üzenete az elmúlt időszaknak.

Mivel a Nap a hatalom, az ego, a tudatos én ura is a Bakban van, az előre induló Merkúr hatalmi, politikai kérdésekben is meglódulást jelenthet. Együttműködésük most nem lesz tartós, mert néhány nap múlva a Nap jegyet vált, és a Vízöntőben folytatja útját.

Egyelőre örüljünk a direkt Merkúrnak és vele a könnyebb tanulásnak, simább ügyintézéseknek, sikeresebb üzleteknek.

Holnap a Mars jegyváltásával folytatjuk.

Szeretettel
Vishakati 



No comments:

Post a Comment