Wednesday, April 8, 2015

A Guru elindul előre – Jupiter direkt (60.)

A Jupiter, az indiai asztrológiában Guru, napra pontosan 4 hónapos hátrálás után, április 8-án délután megindul előre. (Előzmények Rák Jupiter - kapu a múltba)

A nagy jótevőnek is nevezett Jupiter, a Naprendszer legnagyobb bolygója mindig tapasztalás útján tanít, részben élmények, történések átélésen keresztül, részben pedig – s ez a nehezebb – az érzelmeken, a belső megtapasztaláson keresztül.

A Jupiter a Rák jegyében emelt helyzetű, a legjobb tulajdonságait mutatja, mégis nehéz, mert nemcsak a tőle 9., áldott jegy ura, hanem a 6-iké is, emiatt akadályokkal, feladatokkal, leküzdendőkkel szembesít bennünket. A feladatok zöme érzelmi, lelki természetű, s nemcsak ki kell bírnunk e megpróbáltatásokat, hanem magunkba kell tekintenünk a megoldásért.

A retrográd Jupiter egy vagy több, a múltban felejtett, befejezetlen vagy tökéletesítendő tapasztalásért tekint vissza, s nem enged bennünket tovább, amíg meg nem értjük a feladványt. Ez a mostani retrográd Jupiter azért volt különösen súlyos, mert nemcsak befékezett, s nem hagyott bennünket haladni, hanem az elmúlt hónapokban kritikusan nehéz Halak jegy uraként nyomatékosította az ott történteket.  (Lásd Újratervezés az év első Újholdjával - 2015. január 20.)

Ezzel a januári Újholddal kezdődött az a lelkileg nehéz időszak, amely elmélyült a Halakban tranzitáló gyorsabb bolygókkal (Mars, Vénusz, Nap, Merkúr), s amely lassan oszladozik, ahogy ezek a bolygók átlépnek a következő jegybe, s annak Kétu-energiáját (Asvini) is elhagyják. Ezek a napok zajlanak most, még lesz egy Újhold az Asviniben április 18-án, de már enyhülnek a megpróbáló idők.

Az előző hetek mély befelé fordulása és megrázkódtatásai után az előre forduló Jupiterrel felszabadító és gyógyító tendenciák indulnak be. Marad a merkúri területen (Aslesha), s július 14-én fog majd átlépni az Oroszlán jegyébe. A jegyváltásig érdemes a naksatraúr Merkúr mozgását figyelemmel követni, különös tekintettel a május közepén induló 3 hetes retrográd időszakra.

Mivel a Jupiter a Rákban (Hold jegye) van, a Hold állásait is érdemes figyelni. A mai napon a Hold együtt áll a Szaturnusszal, ami ad egy hangsúlyt a  Szaturnusz-Jupiter kölcsönhatásnak. Ez a jegyváltásig fenn fog maradni, a Szaturnusz kontrollálja és keretekbe foglalja  kissé parttalan Jupitert, amely viszont lehetőségeket kínál a sorsszerű megéléseknek.

Egyelőre óvatosan örüljünk, még együtt áll a Merkúr - Nap - Uránusz a Halak merkúri területén (Revati), bár már nem azonos holdházban a Kétuval. Még mindig számíthatunk váratlan történésekre, több lesz a közlekedési baleset, és az is előfordulhat, hogy villanásszerűen megérthetünk bennünket ért eseményeket egy nagyon más szinten vagy nézőpontból.

A hagyományok szerint a lassú bolygók - mint a Jupiter is – jegy-, naksatra- és irányváltását illik megtisztelni azzal, hogy a fordulópont körül olyan tevékenységet választunk, amely méltó a bolygóhoz. Ha ez akadályokba ütközik, meditációval vagy elcsendesedéssel üdvözöljük a    18 óra előtt néhány perccel előreinduló Gurut.

Szeretettel
Vishakati


Íme a Jupiter.Ekkorának látnánk, ha a Holdunk helyén lenne. 





No comments:

Post a Comment