Saturday, June 4, 2016

Oldás és változás – Skorpió Vishaka Mars, Rohini Újhold (176.)

A védikus rendszerben az első június hétvége Mars naksatraváltással indul, s végig a Bika Újhold energiájában leszünk.

A Skorpióban hátráló Mars szombat reggel naksatrát vált, és a jegy szaturnuszi energiájából (Anuradha) a jupiteribe lép (Vishaka). A váltás jótékony, mert a Mars az ellenséges szaturnuszi energiából a baráti jupiteribe érkezik. 

A naksatraváltással némi energetikai fellendülés várható, kissé felélénkülünk, és nem szenvedünk már annyira erőnk esetlegességétől. Ugyanakkor a marsi analógiák (aktivitás, kezdeményezés, bátorság, sport) a jupiteri holdházban ízelítőt kaphatnak az égi Jupiter állapotából, annak - a Rahu közelsége miatti - zaklatottságából. Összességében kedvező váltás, amely hozhat egy kis kiszámíthatatlanságot.


A hétvége fő eseménye azonban az Újhold a Bika holdi naksatrájában, melynek neve - a Hold kedvenc feleségéről - Rohini. Kapcsolatos a természet szeretetével, erejével, tiszteletével. Mint minden holdi vonatkozás, ő is kötődik a múlthoz: múltbeli tudati emlékeket és régi küzdések képeit hozhatja fel. Önmagában egy Rohini Újhold a felsoroltakkal kapcsolatban hozhatná egy új kezdet lehetőségét, most azonban ennél jóval többről van szó.

A jelenlegi Rohini Újhold nemcsak a Vénusz jegyében, hanem a Vénusz közeli társaságában is van. A Bikában saját jegyes a Vénusz, s az Újhold egyik főszereplője, a Hold is emelt méltóságú.
Ez a tény nagy erőt ad ennek a konstellációnak, és egy megerősödött hatást is, mert a szilárd minőségű Bikából  az összes szilárd jegyet aspektálja:


Ez a nagyon erőteljes Újhold tehát az összes szilárd jegyet, s bennük az összes jelentős konstellációkat aktivizálja. Asztrológiailag ez egy szilárd keresztkvadrát, amely hallatlan nagy feszültséget hordoz, s amely a pontos Újhold idején (június 5. hajnali 5 óra) valamilyen módon üzenhet, értésünkre adhatja, hogy miben és hogyan kell változtatnunk, hiszen az adott tenzió nem tartható fenn sokáig.

Mivel egész hétvégén ennek a Rohini Újholdnak az energiájában vagyunk, a levezetés legjobb módja a természet közelségének keresése. A kertészkedéstől a nagy, nyílt terek bejárásáig, kirándulástól a fák öleléséig minden oldhatja ezt a nehéz energiát. 

Az sem árt, ha magunkba tekintünk, és belső békétlenségünk okát próbáljuk megérteni, csillapítani. A konstelláció üzenete: valamiben, amiben nagyon fixáltak, megrögzültek vagyunk, be kell engednünk a változást, egy új látásmódot, szemléletet. Ha nem sikerül megtalálnunk magunkban, kívülről kaphatjuk a jelzést. 

Namasté
Vishakati

A fenti leírás általános elemzést tartalmaz. Az egyéni vonatkozásokhoz a kulcs a saját horoszkóp vizsgálata. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com












No comments:

Post a Comment