Friday, June 17, 2016

Fellélegzés – Mars retrográd Mérleg (179.)

Június 17-én este a hátráló Mars a védikus rendszerben visszalép a Mérlegbe. A jegyváltás legnagyobb nyeresége az a határozott megkönnyebbülés, amelyet a Mars kiszabadulása hoz a Skorpió Szaturnusz frusztráló közelségéből. 

Nem könnyű idők: a Szaturnusz-Mars együttállás tanít nem akarni, a retrográd Mars visszaveszi az erőnket is.

A Mars mérlegbeli átruccanása, s az ezzel járó fellélegzés körülbelül 1 hónapig tart. Ennek első fele a retrográd időszak június 30-ig, majd az előrefordulás után, július közepén érkezik vissza a Mars a Skorpióba.

Energiánkat, tettrekészségünket a 2 retrográd hét alatt még nem kapjuk vissza. A Mars június 30-i előrefordulását azonban mindenki - de főleg a Kos és Skorpió aszcendensűek - megváltásnak fogja megélni. Az akkor direktté váló Mars megújítja majd kezdeményezőképességünket, erőnlétünket, feléleszti aktivitásunkat.

A Mars járt már a Mérlegben 2015-16 fordulóján, nem ismeretlen ez a konstelláció. A Mérleg Mars egy harmóniát, kiegyenlítődést, együttműködést célzó energia, amikor többet teszünk kapcsolatainkért, és ezen keresztül keressük, kapjuk értékeinket. Harcolhatunk a kapcsolatért, de a kapcsolatban is.

Mivel azonban ez a Mérleg Mars retrográd, sokban különbözik a néhány hónappal ezelőtti direkt Mérleg Marstól. Visszahozhat régi kapcsolatokat, vagy régi kapcsolati problémákat, egyúttal egy lehetőséget ezek megoldására. Megoldás lehet a békítés, az elengedés, a helyzet egyszer s mindenkori megértése, de újra is éledhetnek régi kapcsolati vonalak. 

A retrográd Mérleg Mars – a védikus szabályok szerint – visszatekint a megelőző jegybe, a Szűzbe is. Olyan, mintha részben ott is lenne. Ezért - a június 30-ig terjedő retrográd napokban - előhozhat félbehagyott feladatokat, kötelességeket, felébreszthet gyógyítási vagy gyógyulási szándékot, de előhozhat lappangó testi tüneteket is. Utóbbiak közül elsősorban emésztési és bőrproblémákat, illetve olyanokat, amelyek túlvállalásainkból adódhatnak. Jelez a test, hogy miben kell tudatosabbnak lennünk.

A Mars, haladjon bármelyik irányba is, június 4-től július 26-ig jupiteri naksatrában jár, annak hol a Mérleg, hol a Skorpió részében. Ez a tény egy rezonálást jelent a Jupiterre, most annak feszült helyzetére az Oroszlánban a Rahu szoros közelsége miatt. Ez a feszültség visszahathat a Marsra is.

Ezért a fentiekben leírt marsikus aktivitás elszenvedhet váratlan megpróbáltatásokat, megtapasztalhatunk bukkanókat. A fordulatok leginkább a június 23-25 körüli napokban tetőzhetnek. Ezekben a napokban minden bölcsességünkre, hitünkre, belső nyugalmunkra szükségünk lesz.

Napjaink a 20-i Teliholddal (Ikrek Nap - Nyilas Hold) folyatódnak, amely idén egybeesik a leghosszabb nyári nappal, azaz a nyári napfordulóval. Szép hosszú nappalok és csillagos-holdas esték várnak ránk.

Namasté
Vishakati

A fentiek általános elemzést tartalmaznak. Az egyéni hatásokhoz a kulcs a személyes horoszkóp. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com.  



                                                                                                                                    



No comments:

Post a Comment