Thursday, June 23, 2016

Kisülés - Jupiter-Rahu találkozó (180.)

A védikus Oroszlán területén két energia, a Jupiter és a Rahu hosszú ideje tartó közeledés után összetalálkozik - Budapestről nézve június 24-én éjfél körül.

A védikus asztrológiában a Szaturnusz, a Jupiter, és a 2 holdcsomópont (Rahu és Kétu) számít „nagyágyúnak”, azaz egy-egy jegyen történő átvonulásuk kiemelkedő eseményeket, átrendeződéseket hoz az adott területen.

Az a tény, hogy közülük ketten is most az Oroszlánban haladnak, ezt a jegyet különösen fontossá teszi. Az Oroszlán Jupiter felnagyítva tapasztaltatja meg a jegy színezetét, jelentéstartalmát: férfioldalunkat, a világ jang természetét, vezetői és uralkodói megnyilvánulásokat, a hatalomhoz való viszonyt alulról és felülről, szemlélve és megélve, míg az Oroszlán Rahu a végletekig srófolja e megnyilvánulások dinamikáját, túlzásokat és félelemkeltő rezgéseket hoz.

Mindannyian Oroszlán területünkön éljük meg ezeket a hullámveréseket, azaz abban a házban, ahová az Oroszlán jegye esik. A megélések lehetnek fizikai természetűek (például új munkahely, költözés, betegségek vagy párkapcsolati változások formájában), de sokan egy magasabb tudatossággal - megértve, szellemi úton megtapasztalva - is be tudják fogadni ezeket az energiákat. Nem szükségszerű tehát, hogy mindannyian megszenvedjük a konstelláció hozadékát, de az is igaz, hogy ha Oroszlánba jutó életterületünkön most akarunk változtatni, ahhoz erős hátszelet kapunk.

A Jupiter és a Rahu az Oroszlán 3 különböző energiájában némileg különböző módon nyilvánulnak meg. Ebből  a Jupiter mindhárom arcát megismertük (Kétu-, Vénusz- és Nap-energiában), a Rahu még csak a Nap- és Vénusz-naksatrában (Uttaraphalguni és Purvaphalguni) járt. A két jelölő egzakt együttállása június 24-én a vénuszi területen valósul meg, amelynek komoly gazdasági vetülete is lehet.

Kettejük konjunkciója egy növekvő feszültség tetőzése, amely hatalmi kisülés, vezetői minőségek megváltozása, Oroszlán-országok magasfeszültsége, világméretű gazdasági fordulatok formájában mutatkozhat meg. Ide tartozik a Brexit-szavazás, a franciaországi futball EB, az amerikai elnökválasztás alakulása, de kicsiben ki-ki találhat maga körül Oroszlán-villongásokat. Személyes életünkben Oroszlán-területünkön is e körül valószínű valamely készülő (vagy váratlan) változás megvalósulása.

A tetőpont után lassú megnyugvás következik. A kettős szoros kapcsolata augusztus 11-én, a Jupiter jegyváltásával bomlik fel, addig azonban érzékeljük a halkuló utómunkálatokat. Aztán a Rahu még egy teljes évig, 2017. augusztus közepéig fogja élénk üzemmódban tartani Oroszlán területünket, ahol további változás, fejlődés, tökéletesedés várható. Szeretjük vagy sem, az életben csak egy dolog örök: a változás. 

A közeli napokban az Uránusz jegyváltása forgatja fel életünket. Ezzel folytatjuk június 27-én.

Namasté
Vishakati

A fenti elemzés általános érvényű, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com.
Olvasnivalókért kérlek, keresd a facebook/vishakati community oldalt vagy a vishakati.blogspot.hu blogot.














No comments:

Post a Comment