Monday, June 13, 2016

Közvetítő energiák ébredése - Ikrek Vénusz és Nap, retrográd Neptunusz (178.)

Június 13-án a Vénusz, egy nappal később pedig a Nap is átlép az Ikrekbe a védikus rendszerben. A levegős Ikrekben új vágyakkal, új minőségekkel találkozhatunk e két planéta révén.

Ezzel lazul a Rohini Újhold idején – szilárd jegyekben - tapasztalt bekötődés, bár az időszakra még mindig nagyon rátelepszik néhány nehéz konstelláció. Főleg a retrográd Mars okozta energiahiányt, és az Oroszlánban - az egymáshoz rohamosan közeledő - Jupiter és Rahu feszültségét érzékelhetjük most a mindennapokban.

A Nap és Vénusz szoros közelsége miatt a Vénusz továbbra is égetett, bár lassan-lassan kezd előbújni rejtőzködéséből. A Vénuszt ezen túlmenően vegyes hatások érik:
- nehezítő tény számára, hogy a Jupiter-Rahu csúcstalálkozó az Oroszlán vénuszi naksatrájában zajlik június 24-én, 
- segít neki  a következő 2 hétben a Merkúr, hiszen június 27-ig uralmi cserében vannak. Az uralmi csere - a Merkúr a Vénusz jegyében (Bika), a Vénusz pedig a Merkúréban (Ikrek) - a benne részt vevő bolygókat kölcsönösen megerősíti.

Ezt követően  a vénuszi aszcendensek (Bika és Mérleg) kezdik visszakapni energiáikat. A teljes helyreállás július 7. - a Vénusz Rákba történő átlépése - után várható. Addig a Mérlegek és Bikák óvatosan bánjanak tennivalóikkal, és kerüljék a döntési helyzeteket.

Az Ikrek Vénusz az intellektuális dolgokhoz, nagy beszélgetésekhez ébreszt majd vágyat. Olyan helyzetek találhatnak meg bennünket, ahol alkalmazkodásunk, egyenrangúsághoz való viszonyunk kerül felkérdezésre. Ebben a hónapban a testvértéma is jobban előjöhet, amelyben a testvérünkért (vele vagy érte) kell kiállnunk, vagy akár konfrontálódnunk. Az is előfordulhat, hogy vágyaink hasadnak: nem egy, hanem több személy vagy dolog tudja csak elképzeléseinket kiszolgálni.

Az Ikrek Nap is élénkíti társasági életünket, ismeretségeinket, kommunikációnkat. Ideje alatt szívesen kerülünk a középpontba, fontosabb lesz a közvetítő funkció személyek, javak és információk között. Tárgyalási, üzleti aktivitásunk, tanulási affinitásunk emelkedik. Ilyen jellegű tevékenységeinkben jöhetnek váratlan fordulatok június 24. körül, mivel a Napra is visszahat a jegyében kulmináló Jupiter-Rahu közeledés.

A napokban a Vízöntő Neptunusz is visszafordul, és 5 hónapon át retrográd marad. Ezért ebben az időszakban némileg távolodik a vele egy jegyben haladó Kétutól, mintegy haladékot kapnak elengedéseink, lezárásaink

A hátráló Neptunusz hatásai közé tartozik baráti csoportjaink, közösségeink ismétlődő szeretet-tanulása, spirituális összekovácsolódása. Valamely értelemben viszont növekvő átláthatatlanság várható a Vízöntő földrajzi területeken (Oroszország, Ukrajna, Skandinávia).

A közelgő napok fontos érezhető fordulata, a retrográd Mars június 17-i jegyváltása kapcsán találkozunk ismét.

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános elemzést tartalmaznak. Az egyéni hatásokhoz a kulcs a személyes horoszkóp. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com


  









No comments:

Post a Comment