Wednesday, June 1, 2016

Június havi védikus előretekintés (175.)

Június a változások hónapja, a védikus égen egymást követik a kisebb-nagyobb konstellációváltások. Közülük a legfontosabb történések a Marshoz és az Uránuszhoz kötődnek, de jön egy fontos Újhold is a hónap első hétvégéjén. Mindezeket markánsan fogjuk érzékelni.

Az április közepe óta hátráló Mars júniusban sokat változik. Naksatrát és jegyet is vált, majd a hónap utolsó napján előrefordul, alapvetően módosítva energiaszintünket, aktivitásunkat, kezdeményező képességünket.

Az Uránusz szintén a hónap végén vált, és átlép a Kosba. Az Uránusz jegyváltása azért jelentős, mert egy 7 éves tranzit végére érünk: a védikus rendszer szerint 2009. április 6. óta tartózkodik a Halakban. A Kosban egy újabb hétéves ciklusba lépünk, ahol módosul az Uránusz hordozta magasabb rendű tudatosság.

Nézzük a fontosabb történéseket most röviden, a maguk idejében pedig majd részletesen.

Június 4. – A hátráló Mars a Skorpió jupiteri energiájába (Vishaka) lép, amelyben jobban érzi magát, mint a szaturnuszi naksatrában. Bár erőnket nem kapjuk még vissza maradéktalanul, kikerülünk a Szaturnusz közelségéből, egyúttal a feszítő tehetetlenség burája alól.

Június 5. – Hajnalban Újhold a Bika holdi területén (Rohini).  Ez a naksatra a természet erejéről és szeretetéről szól, ennek tiszteletét kéri. Sok vonatkozásban magában hordozza a múlt energiáit is. Ugyancsak ezen a napon éri be a Vénusz a Napot, azaz az érzelmek, empátia, szeretet találkozik a tudatos énnel. Irány a szabad, kiránduljunk, vagy a réten heverve nézzük a felhők vándorlását.

Június 8. –   Ezen a napon a Merkúr a Bikába átlépve kiszabadul a retrográd Mars jegyéből, ami nagyon jót tesz analógiáinak. Gondolkodásunkat, kommunikációnkat az anyag, az értékek, a birtoklás felé tereli, leföldeli. Üzletileg jó kilátások.

Június 12. – A magasabb rendű szeretet bolygója, a Neptunusz retrográdba fordul a Vízöntő közepén. Közösségi energiánk, barátainkhoz, szabadságunkhoz, jövőnkhöz való érzelmi viszonyulásunk ismétel, tanul.

Június 13. – A Vénusz átlép az Ikrekbe, ahova egy nap múlva követi a Nap is. Rajtuk keresztül találkozhatunk vágyaink, kapcsolataink, tudásunk sokszínűségével. Ismerkedésre, társasági életre kiváló hetek.

Június 17. – A hátráló Mars visszalép a Mérlegbe, ezzel kiszabadul a Skorpióból, s egyúttal a Szaturnusz szomszédságából. Érezhető megkönnyebbülés, mintha levegőhöz jutnánk, bár még mindig buborékban vagyunk. Régi kapcsolati vonalak újraéledhetnek.

Június 20. – Délben Telihold az Ikrek-Nyilas tengelyen. Gondolkodásunk, szellemiségünk sokféleségét, tükröződéseit szemléltető konstelláció. Szembesülhetünk azzal, hogy mennyire vagyunk képesek kimozdulni esetleges berögzültségeinkből, előítéleteinkből.

Június 24. – A január óta szoros kölcsönhatásban álló Jupiter-Rahu pontos találkozása az Oroszlán vénuszi energiájában. Egy hónapok óta tartó nyugtalan tendencia tetőpontja. Hatalmi kisülés, vezetői minőségek megváltozása, Oroszlán területek (Francia-, Olaszország, Románia) magasfeszültsége. Kapcsolati fordulópont is lehet, vagy jelzés makrogazdasági szinten.

Június 27. – Két bolygó is jegyet vált: hajnalban a Merkúr megérkezik saját jegyébe, az Ikrekbe, ahol felpörgeti mentális működésünket, érdeklődésünket, nyitottságunkat. Kora délután pedig az Uránusz vált a Kosba, hogy az elkövetkező 7 évet itt töltse. Az Uránusz átlépése érzékelhető eseményeket hozhat a Kos aszcendensek és Kos földrajzi helyek számára (Izrael, Németország).

Június 30. – Két és fél hónapos hátrálás után a Mars direktbe fordul a Mérlegben. Ezzel egy hosszú, kivételesen nehezített időszak végére érünk. Az sem véletlen, hogy a megforduláshoz visszament a Mérlegbe: kapcsolati, együttműködési dolgainkban hozhat váratlan fordulatot, lehetőséget, partner felbukkanását.

A sok változás közepette garantáltan nem fogunk unatkozni. Életünk a természettel párhuzamosan felpezsdül, mintha hosszú alvás után térnénk magunkhoz. 

Kellemes ébredést kívánok szeretettel
Vishakati

A fenti leírás általános elemzést tartalmaz. A személyes vonatkozások csak a születési horoszkópból láthatók. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a facebook/vishakati community vagy a vishakati. blogspot.hu oldalakat.




  

No comments:

Post a Comment