Friday, January 30, 2015

Dimenziók találkozása (35.)

2015. január 30.

Január utolsó napjaiban 3 érdekes égi konstelláció lesz, amelyek hatásait a védikus asztrológia szerint tárgyaljuk.


1. A hátráló Merkúr - úgy hallom, érzékelem – sokunk egóját megtornáztatja, és alaposan próbára teszi toleranciánkat. Azért lassít le bennünket, hogy más hatásokat is be tudjunk fogadni, ne csupán előre nézzünk és loholjunk.

Ezekben a napokban a Merkúr pontosan együtt áll a Nappal a Bak holdi területén (Sravana).
A Bak a karmikus témák jegye, ezen belül a holdi naksatra a múlttal és a párkapcsolattal hoz feladatot, történést.
A Bakra jelenleg több sok lényeges hatás zúdul. Egyrészt a jegy főnöke, a Szaturnusz most nagyon erősen hat, ezért az itt zajló dolgok sorsszerűek és kötelezőek.
Másrészt a Bakkal szemközti jegyből, az érzelmek, a család és a múlt lenyomatait hordozó Rákból ide üzen a Jupiter, és szintén az emlékezésre, régi érzelmi blokkok felszakítására, majd oldására próbál rávezetni bennünket.

Hagyjuk tehát, hogy hasson ránk a múlt, ne akarjunk kibújni az emlékezés alól. Nem zaklatni akar bennünket, hanem megmutatni, hogyan haladjunk meg elavult kliséket, amelyek régebben, előző életeinkben, esetleg előttünk járó, családi nemzedékeink számára okoztak sok nehézséget.


2.    A Kétu-Uránusz együttállás is egzakt a Halak merkúri területén, a Revati naksatrában. Mind a Kétu, mind az Uránusz egy kapu egy másik dimenzióra, egy más szintű tudásra, egy magasabb rendű felismerésre. Ez a konjunkció (=együttállás) fizikai szinten hozhat hirtelen, kellemetlen történéseket, baleset- és robbanásveszélyt, spirituálisan azonban váratlan ébredések, rövidebb-hosszabb megvilágosodások, szatorik jöhetnek. 

Ne akarjunk mindent tudatosan, racionálisan megérteni. Hagyjuk, hogy az információk, találkozások mély és ösztönös reakciókat váltsanak ki belőlünk, hogy megnyissanak bennünket. (Ez az itt olvasható elemzésekre is vonatkozik.)


3. A Vénusz-Mars-Neptunusz együttállás, 3 bolygó a Vízöntő Szatabisha naksatrájában szintén figyelemre méltó.
A Vízöntő jegyura a jelenleg nagyon szuggesztív Szaturnusz, emiatt a Vízöntő is erősen predesztinált terület. Nem történhet velünk olyan, ami ne lenne megírva a sors könyvében, és akkor is meg kell élnünk, ha ellenállunk vagy rugalmatlanok vagyunk, csak akkor fájni fog.

A Szatabisha a Vízöntő jegy Rahu alá tartozó területe, a Szaturnusz-Rahu együttes hatása alatt áll. Kettejük összjátéka fizikai és lelki szinten is markáns presszió arra, hogy találjunk végső válaszokat. Nehéz kezelni őket, hacsak nem sikerül közösségi, humanitárius vagy más, jövőbe tekintő, elhivatott célt találnunk.

A Szatabisha jelentése: száz orvos. Uralkodó istensége Varuna, a kozmikus víz, ég és föld ura, szimbóluma ezer virág. A Rahu a naksatra uraként és mint a kozmikus törvény tanítójaként a koronacsakrát is aktivizálja, amely szintén spirituális érésünket, fizikai szenvedéseink gyógyulását jelenti.

Az itt találkozó Vénusz és Mars vágyak, kapcsolatok realizálódását hozhatja, érzelmi oldás (Neptunusz) kíséretében, jövőbeni fejlődésünk érdekében.

Érdekes, erőteljes napok zajlanak, adjuk át magunkat nekik.

Szeretettel
Vishakati




  

No comments:

Post a Comment