Wednesday, January 21, 2015

Türelmi próba a Merkúrral (33.)

2015. január 21.

 A Merkúr – ahogy évente 3-4x megteszi – január 21-én kora este  irányt vált, és február 11-ig hátráló mozgásban lesz.

Erről a normálishoz képest fordított mozgásról és annak virtuális jellegéről esett már szó (lásd  Hátrál a gondolkodás és mozgás bolygója - 2014. október 4.). A védikus rendszerben ilyenkor megerősödik a bolygó, mert aktuális jegyén kívül az azt megelőzőben is dolgozik és hat.

Ezért a Bakban hátráló Merkúr most a Nyilasban is működik, és onnan is aspektál. Ez azt jelenti, hogy a Bak témáin (felelősség, célok, ambíciók, karrier) túl a Nyilas jelentéskörébe tartozó kérdésekre (ideológia, vallás, hit, spiritualitás, törvények, igazságosság, külföldi utazások, apa) is visszatekint.

A Bakból a 6. és 9. jegyeket uralva akkor enged továbbfejlődni bölcseleti, spirituális témákban, ha leküzdünk bizonyos akadályokat, és viszont, bizonyos feladatok megoldása magasabb tudáshoz juttat bennünket. A Nyilasból a 7. és 10. jegyeket uralva arra késztet, hogy mindennemű kapcsolatainkat céltudatosabban működtessük. Erősen emlékeztet párkapcsolati blokkjainkra is.

A kommunikációt, közlekedést, üzleti életet, egyáltalán a gondolkodást felügyelő bolygó hátráló időszaka próbára fogja tenni türelmünket, mert nem azzal van elfoglalva, hogy előrevigye a dolgainkat, hanem hogy a múltban félbehagyott vagy tökéletlenül elvégzett működésünkre figyelmeztessen. Ilyenkor nem csak előre nézünk, hanem energiáink jó része a múltba irányul.

A Merkúr mostani szövetségese a retrográd Jupiter, amely szintén visszafelé készteti  tudatosságunk egy hányadát, ráadásul a Rák Jupiter merkúri jegybe, az Ikrekbe hátrál, a Bak Merkúr pedig a jupiteri Nyilasba, és kölcsönösen aspektálják egymást.
Ezt mi, magyarok különösen meg fogjuk érezni, mert a védikus rendszerben Nyilas országnak számítunk. 

Üzleti dolgok, szerződések, projektek, tanfolyamok elindítását, utazásokat lehetőleg NE erre a 3 hétre tegyünk, mert nem fogjuk megkapni hozzá a Merkúr maradéktalan támogatását..

Amikor a Merkúr február 11-én ismét előre indul – bár kell 2 hét, mire magához tér és szokásos haladási sebességét eléri – ismét pártfogolja majd mindenféle üzleti, tanulással és szerződésekkel kapcsolatos tevékenységünket.

Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment