Monday, February 2, 2015

Február havi prognózis a védikus asztrológia szellemében (36.)

2015. február 1.

A február több feszültséget és érzelmi megpróbáltatást tartogat mindannyiunk számára, de mint minden időszakban, most is van pozitívum.
.
Az utolsó téli hónap jellegzetessége, hogy a Rák Jupiter és a Skorpió Szaturnusz mellé a harmadik vízjegybe, a Halakba is felsorakoznak bolygók. A vizes jegyek túlsúlya miatt lelkünkben áradó érzelmekkel, fizikai környezetünkben pedig rengeteg csapadékkal és áradásokkal kell számolnunk.

A hónap meghatározó történése a Mars belépése a Halakba a két „rendbontó”, a Ketu és az Uránusz mellé, ettől a világban jelentősen megnő az erőszakos történések valószínűsége.

A hónap legfontosabb fordulópontjai az alábbiak (aktuálisan majd mindegyiket részletesen tárgyaljuk):

Február 4. – Egy nagyon izgalmas konstellációjú Telihold, azaz Hold-Nap szembenállás. A Hold saját jegyében, a Rákban lesz együtt a Jupiterrel, vele szemben a Bak Nap. A Hold hatását több tényező nagyon megerősíti, a Napét – amely a Bakban eleve nem érzi túl jól magát - viszont gyengíti, illetve megbonyolítja. Emiatt lelki dolgaink és érzelmi témáink (Hold analógiák) kapnak nagyobb segítséget, és a Naphoz tartozó tudatos részünk, valamint a hatalom, autoritás, apa témák gyengébbek, illetve változtatási kényszer alatt lesznek.

Február 7. – Két bolygó is naksatrát vált: a Nap a Bak marsikus területére (Dhanistha), a Vénusz a Vízöntő jupiteri részére (Purvabadra) lép be. A Bakban némileg frusztrált Nap a jövőre veti figyelmét, a Vénusz pedig a bölcsesség, tanulás iránti vágyat mutatja meg. Ingatlan témára ismételten jó időszak.

Február 9. – A Hold együtt áll a Ráhuval a Szűzben. A Hold ekkor aktivizálja a Rahut, amely amúgy is érzékeny a szemközti Halakban álló rosszindulatú bolygók miatt. Ezért betegségek, járványok erősödésére lehet számítani, valamint a Szűz jegyéhez sorolt országok (Japán, Svájc) esetleges érintettségére, náluk átlag feletti aktivitásra, történésre valamilyen téren.

Február 11.  -  A január 21-től retrográd Merkúr végre elindul előre. Stagnáló dolgaink erőre kapnak, és lassan visszarázódunk a normál menetbe. Az elmúlt 3 hétben retrográd Merkúr és Jupiter következménye: kétszeres hátráltatás és emlékeztetés, amely ettől a naptól kezdve oldódik.

Február 12.- A Mars belép a Halakba, ahol már a Ketu és az Uránusz is halad egy ideje. Ettől kezdve egy agresszívebb időszak kezdődik, mert az újonnan érkezett Mars a másik két itt tartózkodó rosszabbik oldalát hozza elő. Hármasuk egyértelműen növekvő erőszakot, erőszakosságot fog okozni világszerte.

Február 13. – A Nap jegyet vált, és belép a Vízöntőbe. Itt kiszabadul a Bakot érintő sokféle szorongatottságból, és egy sokkal nyitottabb, társaságibb, érdeklődőbb időszakot indít el. Szaporodhatnak társasági eseményeink, kinyílik közösségi életünk, és párkapcsolati téren is nagyobb aktivitásra számíthatunk.

Február 16. - A Vénusz is átlép a Halak jegyébe, s immár ő lesz a bolygócsoportosulás 4. tagja. Ettől kezdve hetekig tartó szövevényes, mozgalmas együttműködésbe kezdenek. Sok nyugalomra ne számítsunk.

Február 19. - Újhold a Vízöntő marsikus holdházában (Dhanistha). Az Újhold horoszkópja az elkövetkező 4 hét fontosabb tendenciáit mutatja, s mindig egyfajta újrakezdés kezdőpontja. Sok feszültség, erőszak, robbanásveszély látható ebben a képletben, de a változás és a kommunikáció szükségessége is.

Február 22. – 5 bolygó a Halakban. Az asztrológiában a vizes jegyek az érzelmekkel mutatnak párhuzamot. Túláradó érzelmekkel, intenzív belső tapasztalatokkal fogjuk ezt az időszakot megélni, a természetben pedig a víz minden formájának özönlésével kell számolnunk.

Türelmet és rugalmasságot kívánok erre a hónapra is,
szeretettel
Vishakati









No comments:

Post a Comment