Sunday, November 1, 2015

Novemberi védikus prognózis (122.)

November legfontosabb védikus asztrológiai változásai a Szűz jegy fókuszba kerülése, a Skorpió stellium, és két nagyágyú, a Jupiter és a Kétu naksatraváltása.

Jellemző lesz novemberben, hogy a hónap első fele (17-ig) és másodig fele markánsan különbözik majd egymástól. 

A hónap első napjaiban a Vénusz és a Mars szinte egy időben lépnek át a Szűz jegyébe. Ezzel egyrészt magára hagyják a Jupitert az Oroszlánban, másrészt mindkét bolygó ereje és irányultsága alaposan megváltozik. 
Itt a Mars jócskán veszít erejéből, és küzdelmesebbé teszi mindennapjainkat. 
A Szűzben esésben levő Vénusznak november közepéig akad segítsége: eddig az időpontig a Merkúrral uralmi cserében vannak. Ez a tény jelentősen megemeli mindkét bolygó erejét, és kölcsönösen megtámogatja őket. November második felében számolnunk kell a gyenge Vénusszal.

Az esésben levő Vénusz másik következménye az, hogy gyengítően hat vissza a Vénusz jegyében levő Mérleg Napra, amely Mérlegben eleve esésben van. Egy duplán erőtlen Nap jelentései szintén botladoznak: gyengélkedhetnek körülöttünk hatalmi pozíciók, de családfők, vezetők gyenge oldalát, hibáit is előhozhatja. Ez a kitettség szintén november közepéig áll fenn, utána a Nap jegyet vált, és elszabadul gyenge diszpozitorától is.

A hónap második felében érzékelni fogjuk a Nap és a Merkúr jegyváltását a Skorpióba, a Nap visszakap valamennyit az erejéből. Kedves, társasági és kapcsolati irányultságunk helyett azonban befelé fordulás, anyagiak, érvényesülés fognak bennünket elsősorban foglalkoztatni.

November utolsó napjaiban pedig a Kétu, majd a Jupiter vált naksatrát, s ezzel más energiába kerül mindkettő. A Kétu a jupiteri tapasztalás felé visz bennünket, a Jupiter pedig nagyon erősen vezetői, hatalmi kérdéseket vet fel. Kettejük összjátéka változásokat is hozhat vezetői szinteken szerte a világban, de környezetünkben is.

November fontosabb konstelláció váltásai a következők:
November 3. – hajnalban a Mars, majd néhány perc múlva a Vénusz belép a Szűzbe. A Rahu társaságában a nőiesség (Vénusz) és a férfias vonások (Mars), a szexuális orientációk sok furcsasága is előjöhet. Szintén ezen a napon van az idei 4. nagy Buddha-nap is.

November 8.Nap a Mérleg jupiteri naksatrájába lép, 2 nap múlva a Merkúr követi. Itt tartózkodásuk hetében felértékelődik a kapcsolati tőke, tapasztalatokat szerezhetünk arról - nemcsak párkapcsolati relációkban -, hogyan tudjuk kezelni kapcsolatainkat,  kapcsolati hálónkat, hol tartanak vezetési képességeink.

November 11.Mérleg Vishaka Újhold, azaz Nap - Hold együttállás a Mérleg jegy végén, a Jupiter energiájában. Kaphatunk egy képet arról, kapcsolati rendszerünkben kire, miben számíthatunk.

November 16. – a Nap, egy nappal később a Merkúr a Skorpióba lép. Ezzel a Nap kiszabadul gyenge pozíciójából, Nap-analógiáink (apa-kép, hatalmi kérdések, egó) erőtlensége elmúlik. Érezni foguk viszont, hogy közelségbe kerülnek a változást, mélyítést szorgalmazó Skorpió Szaturnusszal. Hivatásunk, érvényesülésünk kérdése égetőbb lehet.

November 18.Neptunusz direkt. A június közepe óta hátráló Neptunusz előre indul, szeretetképességünk ismét haladó tanulás alatt áll. Pontos fényszöget zár be a Skorpió Szaturnusszal: valószínűsíthető, hogy globálisan sok titok marad rejtve előttünk.

November 20. – Nap és Merkúr belép a Skorpió szaturnikus területére, egy naksatrába a Szaturnusszal. A Skorpió Szaturnusz tanítása közvetlenné válik: gondolkodásunkon, tudatosságunkon fogjuk érezni, hol tartunk a megértésben. Ha messze, biztosak lehetünk benne, hogy a Szaturnusz értésünkre adja, miben kell változnunk, változtatnunk.

November 25. – Kevéssel éjfél előtt Telihold a Skorpió-Bika tengelyen. A Skorpióban ekkor szorosan együtt áll a Nap a Szaturnusszal és a Merkúrral. Világosság /sötétség, anyag / lélek, tradíció / változás ennek a Teliholdnak a kérdései.

November 27. – A Halakban araszoló Kétu a szaturnuszi naksatrából a jupiteribe lép át. Ezzel a lépéssel a figyelem a külső és belső tapasztalásra, megélésre kerül át. Lelki munka következik, és - mivel a Jupiter innen a 6. házban, az Oroszlánban tanyázik – Oroszlán témáink elengedése, revideálása.   

November 28. – Egy nappal később az Jupiter is naksatrát vált az Oroszlánban, a vénuszi területről a Nap energiájába (Uttaraphalguni) lép. Itt - a Nap jegyében és a Nap naksatrájában – vezetői képességek méretnek meg. Szembesülhetünk apai, hatalmi, férfi oldali vonatkozások próbára bocsátásával.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.
Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz a facebook/ Vishakati Community  oldalhoz.









No comments:

Post a Comment