Tuesday, October 27, 2015

Telihold, Mars energiák, Merkúr a Mérlegbe - október végi feltekintés (121.)

Október 27-én, kedden dél körül lesz Telihold, a védikus asztrológia rendszerében a Mérleg-Kos tengelyen. 

A Telihold mindig energetikai fordulópont. Sokan érzékeljük az extra feszültséget a tetőzés előtti és utáni napon, ez most körülbelül hétfő délutántól szerda délelőttig tart.
A téma ezúttal az én és te,  együtt vagy egyedül, hol vannak a méltányos kompromisszumok egy kapcsolatban,  mennyire ragaszkodjak saját érvényesülésemhez, önállóságomhoz.

A Mérleg Nap tudatos énünk figyelmét fordítja a külvilág felé. Együttműködési képességünkről kapunk tanításokat, miközben  Kos Holdunk tudatalattinkat tolja a kezdeményezőkészség, önállóság felé.

Mivel ez a Telihold a holdcsomópontokhoz tartozó naksatrákban valósul meg, érzékelni fogjuk azok üzenetét is. A Rahu a Szűzben földi, materiális feladataink megvalósítása felé hajt, a Halak Kétu pedig lelkiségünk, spiritualitásunk fokmérője. Mindkét póluson kaphatunk jelzéseket, felkérdezéseket, akár egyidejűleg is.


Egy nappal később, október 28-án a Mars lép az Oroszlán utolsó naksatrájába (Uttaraphalguni). Ezzel az erős, kedvező energiájú Oroszlán Mars utolsó hetéhez érkeztünk. Önmegvalósításunk, kreativitásunk sok lendületet kap, jól tudjuk saját érdekeinket képviselni. Használjuk ki ezt a néhány napot terveink elindítására, realizálására. (A Mars november 3-tól a Szűzben lesz egy merőben más jelentéstartalommal.)


A hóvége fontos lépése lesz még a Merkúr október 29-i jegyváltása a Szűzből a Mérlegbe. Míg a Szűzben feladatcentrikussá és tevékennyé tett bennünket, a Mérlegben sokkal inkább a kapcsolatépítés, saját magunk elfogadtatása, és a jó kommunikáció lesz a lényeg.  

A Merkúr most nagyon gyorsan halad, alig 3 hétig lesz új jegyében. Ebben az időszakban egy érdekes kettősség áll elő: a Mérleg Merkúr egyszerre fordítja gondolatainkat kifelé, a külvilág és a  partnerek felé,  s ugyanakkor vágyunk arra, hogy lelkünkkel is foglalkozzunk.A Mérleg Merkúr idején feladatunk lesz harmóniára találni ebben a kettősségben .

Néhány nap múlva a novemberi prognózissal folytatjuk.

Szeretettel
Vishakati


A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Emailben nem vállalkozom horoszkópelemzésre, de szívesen válaszolok 1-1 kérdésre. Ezeket az alábbi címen lehet  feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.









No comments:

Post a Comment