Monday, November 9, 2015

Formálódunk – Mérleg Vishaka Nap és Merkúr (125.)

November 8-án, vasárnap a Nap a Mérleg jupiteri energiájába lép a védikus rendszerben, ennek neve Vishaka. A Mérlegben a Nap esésben van, ez főként az individuális és/vagy egós törekvéseink kudarcát vetíti elő. Amúgy a Mérlegben a Nap arra késztet bennünket, hogy kapcsolódjunk, működjünk együtt, és ezeken keresztül csiszoljuk, ismerjük meg magunkat.

A jupiteri energia mindig arról szól, hogy nemcsak látni, nézni, érzékelni kell a dolgokat, hanem tapasztalatok formájában beépíteni a szerzett tudást. Ebben a 8 napban, amíg a Mérleg Nap ebben a holdházban van, meg fogjuk tapasztalni kapcsolódó és vezető képességeinket, azt, hogyan tudjuk kapcsolati hálónkat használni, vagy másokéba beépülni.

November 10-én a Merkúr is követi ide. Nap és Merkúr együtt járása – hacsak nincsenek túlságosan közel egymáshoz – valamiféle magabiztos, megkérdőjelezhetetlen tudást adnak. Mostanában azonban ugyancsak közel vannak, s ilyenkor a Nap elégeti a Merkúrt. Ez abban nyilvánulhat meg, hogy elvesztjük objektivitásunkat, nem lesz kellő rálátásunk magunkra, s még egy sor dologra. Igazán közel november 16. körül lesznek egymáshoz, akkor együtt át is lépnek a Skorpió jegyébe.

A héten váratlan és gyors lefolyású betegségek, enerváltság, fáradékonyság gyengíthetnek bennünket, mivel az amúgy kedélyes Nap-Merkúr páros jegyura, a Vénusz esésben van. Gyenge uruk alól majd a 16-i jegyváltással szabadulnak ki, akkor ezek a tünetek egy csapásra elmúlnak.

A Vishaka a 27 naksatra közül a 16., s csak ¾ része van a Mérlegben, ¼-e átnyúlik a következő, Skorpió jegybe. Az egyetlen naksatra, amelynek két istensége van: Agni, a tüzek istene, és Indra, a főisten.

A Vishaka jelképe a tradicionális dzsottishban a fazekaskorong és a boltív
A fazekaskorong azt szimbolizálja, ahogy az agyag a fazekas keze alatt, mi a sors kezében formálódunk. A boltív pedig egy új kezdetet szimbolizál: még nem történt meg a változás, de a lélekben már felébredt a vágy, hogy elinduljon az ismeretlenbe, a túlnanra.  A naksatra ura Jupiter, az istenek tanácsadója és tanítója vezet bennünket a spirituálisabb dimenziókba.

A Mérleg Vishaka naksatrát szerdán este Újhold nyomatékosítja. Erre addig még visszatérünk.

Szeretettel

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.
Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community   oldalamhoz.




No comments:

Post a Comment