Sunday, February 8, 2015

Egészségtudatos napok (38.)


2015. február 8.

A védikus rendszerben a retrográd Merkúr szerdai (február 11.) előre fordulása, valamint a Nap és a Mars jegyváltása lesz a hét fő eseménye, ezek előtt azonban más érdekességek is vannak.

Az elmúlt hétvégén a Bak Nap a jegy utolsó holdházába lépett, ez a Mars alá tartozó Dhanistha. (A Dhanistháról esett már szó: Leggazdagabb Mars – 2014. december 27.) Mivel a Mars innen a 4.(anya, ingatlan, otthon, intimitás, szülőföld, gyökerek) és 11. (jövőkép, közösségek, barátok, szociális kérdések, struktúrabontás) jegyek ura, ezek témái aktiválódnak.

A marsikus Dhanistha okán hangsúlyt kap a Marshoz tartozó minden horoszkópelem, tehát bármi, ami a Marshoz, a Mars jegyeihez (Kos és Skorpió) és naksatráihoz kapcsolódik. Ily módon az amúgy is nagyon markáns Szaturnusz, amely a Skorpióban tranzitál, kap egy erős indíttatást még jobban megnyilvánulni.

 Az eddig is érezhető volt, hogy a Szaturnusz bizonyos analógiái mostanában fokozott nyomás alatt állnak:
- az idő (hogyan gazdálkodunk az időnkkel, mi mindent szeretnék belegyömöszölni a rendelkezésre álló keretekbe, elég hosszú-e a nap a dolgainkhoz),
- a feladatok (megfelelő mennyiségű dolgot akarunk-e elvégezni, mennyi terhelést kapunk és bírunk, hogyan tudjuk elosztani a terhelést, mennyire vagyunk fegyelmezettek),
- a célok (elég tudatosak vagyunk-e jövőnket illetően, mennyire ösztönösen / célirányosan haladunk utunkon) és
- a merevség/rugalmasság kérdése (mennyire vagyunk képesek változtatni a változtatandón, megvárjuk-e, amíg merevségünk miatt a Szaturnusz eltöri a szituációt, csontot, bármit, vagy megértjük, hogy érdemes elébe menni és engedni).
Ezek az analógiák most különösen szigorúan vizsgáztatnak bennünket.

A Bak Nap pillanatnyi helyzetének érdekessége, hogy majdnem pontosan szemben van vele a Rákban hátráló Jupiter. Ez némileg segít neki – hiszen a Bakban a Nap elég nyűgös, nem érzi jól magát, autoritás problémái vannak -, és kissé a múlt felé irányítja a figyelmét a nem túl sikeres jelenből, például emlékeztethet régi kapcsolatokra, gyerekkorunkra. Hagyjuk hatni ezeket a bevillanásokat, emlékeket, segítenek bennünket oldódni.

A Vízöntő Vénusz nem annyira nőiességével kelt vágyakat, hanem barátságokra, közösségekre fordít figyelmet, és hangúlyozza függetlenségét, eredetiségét. Az elmúlt napokban lépett a Vízöntő jupiteri területére, a Purvabadrába. Itt értékrendünk, táplálékunk illetve jövőképünk mibenlétének kérdéseit teszi fel. Kaphatunk jó tanácsokat nálunk bölcsebbektől, vagy például szüleinktől. Mindkét szülő hatása erős ezekben az időkben, akkor is, ha már nincsenek közöttünk, és akkor is, ha nem értünk egyet velük.  Lehet, hogy éppen az ellenazonosulás segíti fejlődésünket.

A hét elejének érdekessége a Hold együttállása a Ráhuval a Szűzben. A Hold ekkor aktivizálhatja a Rahut, amely amúgy is érzékeny a szemközti Halakban álló rosszindulatú bolygók miatt.
Ezért általánosságban - a világban - betegségek, járványok erősödésére, az ezekkel való foglalkozásra lehet számítani, valamint a Szűz jegyéhez sorolt országok (Japán, Svájc) esetleges érintettségére, náluk átlag feletti aktivitásra, történésre valamilyen téren.
Az egyén szintjén erősödik a testtudat, egészségi állapotunk figyelmünk középpontjába kerülhet. Ennek folytán terápiák, kúrák elindítása lehetséges és javasolt is.

Szeretettel
Vishakati








No comments:

Post a Comment