Friday, February 20, 2015

Együtt könnyebb – Újhold a Vízöntőben (42.)

2015. február 19.

A védikus rendszerben csütörtökön hajnalban volt pontos az Újhold a Vízöntő marsikus részén, a Dhanisthában. Az Újhold új tendenciák, változások kezdőpontjának tekinthető, ezért mindig érdemes megérteni üzenetét, amely az elkövetkező 4 hétre szól.

A mostani Újhold képletében nehéz jelzések vannak: egyrészt kiszámíthatatlanság, növekvő erőszak, váratlan események lehetősége, valamint rengeteg mélyre hatoló érzelem, megemésztendő lelki fájdalom.

Mivel a Hold innen a 6. (munka, feladatok, akadályok, alázat, szolgálat) jegy ura, a Nap pedig innen a 7. (partner, kapcsolatok, külvilág, megmutatkozás) jegyé, e két jelentéstartomány fog összekapcsolódni életünkben, például együtt munkálkodás a partnerünkkel, nehézségek a kapcsolatban, beteg partner, kapcsolataim beépítése a munkába, azaz klientúra bővítés, stb.

Az Újhold most a Neptunusz társaságában állt be, amitől a dolgok kimenetele elhomályosul. Lehet ennek a konstellációnak olyan szép megélése, amikor emelkedett érzelmek, spiritualitás jut szerephez az életünkben, a mindennapokban azonban reális veszélye van annak, hogy becsapnak bennünket, visszaélnek segítőkészségünkkel vagy illúziókat kergetünk.

Az Újhold a marsikus holdházban a Mars szerepét is felfokozza: megnőhet a rivalizálás és az erő szerepe, a kezdeményezésé és önállóságé. Mivel a Mars most elég vegyes társaságban tartózkodik az égen (Kétu, Uránusz, Vénusz, s mindez a Halakban), átveszi azok felforgató hajlamát.  Sok eseményre, mozgalmasságra számíthatunk, de idegeskedés, váratlan történések is bezavarhatnak. A marsikus jegyben időző Szaturnusz szigorát is érzékelhetjük időbeosztásunk, terhelésünk szempontjából.

A Halak terület van most felbolydulva, amely testrészeink közül a lábfejünket reprezentálja. Vigyázzunk tehát, hová és hogyan, mibe lépünk, nem csak fizikai, hanem átvitt értelemben is. Előfordulhat, hogy valami ledönt bennünket a lábunkról. A Halak besorolású országok is hektikus időket élnek, közülük Görögország van most reflektorfényben.

Egy olyan időszakban vagyunk, amikor az érzelmeknek és az érzelmek kezelésének jut óriási szerep. Mindannyian a magunk módján reagálunk, van aki magába fordul, van, aki megkönnyezi helyzetét vagy belemerül az önsajnálatba, esetleg megkísérel felülemelkedni emócióin.

Ez a cseppet sem egyszerű érzelmi kavalkád sokszínűséget, rugalmasságot és empátiát próbál tanítani nekünk, s minél rugalmatlanabbak vagyunk (azaz minél jobban ragaszkodunk régi érzelmi megoldási mintánkhoz), annál nehezebbnek fog tűnni a tanítás.Át kell eresztenünk magunkon ezeket az érzelmeket, és egyfajta belső erőt kell találnunk bennük.

Mint mindig, most is van segítség: a víz minden formája, a zene, magunkba tekintés meditáció vagy önvizsgálat révén, de a jupiteri kövek (borostyán, sárga zafír, egyéb sárga színű ásványok) oltalmát is érdemes kipróbálni. A legtöbbet mégis az segít, ha másokkal együttműködve próbálunk adni magunkból. 

Szeretettel
Vishakati

  

No comments:

Post a Comment