Monday, December 22, 2014

Újhold a Nyilasban (25.)

 2014. december 22.

Az év utolsó Újholdjához érkeztünk.  A Nap és a Hold a Nyilas jegy Ketu területén, azaz a Múlában találkozott hajnalban.

Múla naksatra jelentése gyökér vagy alap. A Múla csillagképében van a Tejút középpontja.
Szimbóluma elefántösztöke vagy oroszlánfarok. Az elefántösztöke arra emlékeztet, hogy a Ketu fájdalmak és noszogatás mellett terel bennünket, az oroszlán pedig - miután  farkával fejezi ki a haragot és a fensőbbséget - a Múla két ellentétes jellemvonását mutatja.
Istensége, Nirttim a halál és a szerencsétlenségek, valamint az erőszakosan meghaltak istennője.

A Múla az egyik legnehezebb naksatra a benne levő bolygók számára, s közülük a Holdnak kivált nehéz terep. A naksatra ura, a Ketu csak a spirituális, szellemi egységet támogatja, érzelmileg és fizikailag elválaszt. A jegy ura, a Jupiter pedig mindezt sokszorosan megtapasztaltatja. Klasszikusokat idézve: itt a fájdalom kötelező, a szenvedés opcionális.

A mai Újhold gazdái a Jupiter és a Ketu, ők e csillagállás ceremónia mesterei.
-          A Jupiter jelenleg hátrálva mozog a Rákban (lásd Rák Jupiter – Kapu a múltba, dec.8.).
-          A Ketu a Halakban áll az Uránusszal együtt.
Mindkét jupiteri jegyben, a Halak és a fenti Nyilas stellium kendrában (=kvadrát) vannak egymással, és hallatlanul felerősítik egymás működését. A Jupiter mindig a tapasztaláson át tanít, a Nyilasban élményekkel, a Halakban belső átéléssel.

A mostani Újhold egy támogatott alkalom arra, hogy rendet tegyünk spirituális elképzeléseinkben, hogy tudatosan fordítsuk figyelmünket a szellemi útkeresésre, próbáljunk tisztán látni a bennünket körülvevő ideológiai dzsungelben. Most lehetőség van arra, hogy régről, a családból, esetleg apai ágról hozott gondolati mintákat, beidegződéseket felülírjunk.Ha így teszünk, sok további fájdalmas tapasztalatot kerülhetünk el.

A konstellációt nyomatékosítja a Nyilasban álló 3 további planéta: a Merkúr, a Vénusz és a Plútó. 
Fontos jel az is, hogy az Uránusz (a magasabb rendű gondolkodás, intuíció, a közösségek, a struktúrabontás bolygója) több hónapos hátrálás után ma fordul ismét előre. Ez azt jelenti, hogy egy feladat, egy visszakérdezés véget ért, figyelmünket a haladásra fordíthatjuk.

Ne felejtsük el, hogy az égen még él a Mars-Szaturnusz uralmi csere január 4-ig, és addig - az ünnepek alatt is - a közlekedésben, egymás közötti kapcsolatainkban, gondolkodásunkban és kommunikációnkban igen nagy korlátozó energiák működésére számíthatunk.

Kellemes tapasztalásokat és okos elmélyülést,
boldog karácsonyt mindenkinek.

Szeretettel
Vishakati



No comments:

Post a Comment