Thursday, December 11, 2014

Skorpió tendenciák és gyógymódok (16.)



Az égen most abszolút többségben vannak a vízjegyben (Rák, Skorpió, Halak) álló bolygók. Nemcsak a Skorpió stellium, azaz bolygó csoportosulás, hanem a Rák jegyében egy nagyon erős Jupiter, és a Halak jegyében a Ketu az Uránusszal. Mivel az asztrológiában a víz fogalma az érzelmekkel analóg, lelki szinten az érzelmek burjánzása várható. Régi történetek felbukkanása és újragombolása, emlékek ismételt átélése és átértelmezése segíti a blokkok elsimítását. De tudjuk, az érzelmekkel sose nem könnyű, mindig mélyen megszenvedjük, mire belül megtapasztaljuk őket. (A sok vizes bolygó mindennapi életünkben, azaz fizikai szinten átlag feletti mennyiségű csapadékot jelent.)

A Skorpió természetét jól szemlélteti a novemberi időjárás: kinézünk az ablakon, és az áthatolhatatlan köd miatt nem látunk semmit kifelé – nincs mit tenni, be kell húzódni, s ott kell munkálkodni.

A Skorpió fő témái a befelé fordulás, mélyülés, érzelmi blokkok, manipuláció, változás, elengedés.
Ezek közül a manipuláció egy pótcselekvés: befelé kellene menni/nézni magunkba, de nem sikerül megtalálni a megfelelő irányt, s helyette kifelé próbálkozunk különféle taktikákkal - és változó moralitással. Vigyázat, bennünket is manipulálhatnak.
Az elengedés a változás ára. Azért nagyon nehéz, mert bármitől kell megválnunk - legyen az gondolat, érzelem, kapcsolat, kötődés -, azt a Skorpió először nagyon rögzíti bennünk, az nagyon a miénk. Az itt zajló témák átalakítása azonban elkerülhetetlen, sorsszerű, főleg a Skorpió szaturnuszi részén (Anuradha). Jó hír, hogy aki átvergődik az elengedés nehéz szakaszán, megkapja a Skorpió jutalmát: az újjászületést.

Már gyülekeznek a bolygók a Skorpió jegyében: a hosszútávfutó Szaturnusz után a Nap és a Vénusz is belépett, és 2 nap múlva a Hold megérkezésével beköszönt az Újhold. (Az Újhold alkalmas időszak eldöntött változtatások elkezdésére.)
Ekkor már 4 égitest lesz a Skorpióban. A Szaturnusz, a nála gyorsabb bolygók, és az Újhold is hiperaktivizálja a területet. A jegy jellegzetességeit minden bizonnyal tapasztalni fogjuk magunkon. A materiális síkon működésünket a határozott célok és fegyelem fogja segíteni, testünkben, lelkünkben azonban sokféle más is zajlani fog.
Lesz, aki nagyon egyedül érzi magát, lesz, aki - bár többé-kevésbé tudja, miben kellene változnia, engednie -, nehezen éli ezt meg. Az is lehet, hogy testi tünetek jelentkeznek a Skorpióhoz tartozó testrészeken (vastagbél utolsó szakasza, végbél, nemi szervek).

Aki bármilyen módon szenved ezekben a skorpiós napokban, az fordulhat spirituális segítségért is.
Békíthetjük a bolygókat köveik, napjuk, mantrájuk, esetleg a hozzájuk tartozó tevékenység, analógia tiszteletével.
A Szaturnuszt a köve (ametiszt, lápisz lazuli) viselésével, vagy például jógázással, ez a tevékenység ugyanis a Szaturnusz fennhatósága alá tartozik. A többi bolygónak is van köve: Nap - rubin, pirit, Vénusz - rózsakvarc, hegyikristály, Hold - holdkő. Miután kézbe vettük és megéreztük, melyik esik jól, hordhatjuk zsebünkben vagy ékszerként magunkon.
Nemcsak a Skorpióban álló bolygókat szólíthatjuk meg, hanem a jegy urát, a Marsot is, a vöröskorall és vörös jáspis tartozik hozzá. Testedzésünket is felajánlhatjuk tudatosan a Marsnak mint a mozgás és sport bolygójának.

Bármelyik bolygóhoz fordulunk, azt sokkal hatásosabb az adott bolygó napján tenni. A Marshoz a kedd, a Szaturnuszhoz a szombat, a Naphoz a vasárnap, a Holdhoz a hétfő, a Vénuszhoz a péntek tartozik. (Az se maradjon ki, ami most nem annyira fontos: a Merkúré a szerda, Jupiteré a csütörtök.)

Magát a Skorpió jegyét csendesíthetjük illóolajokkal. Minden illóolaj skorpiós szimbólum, hiszen a növények legmélyéről származó esszenciákról van szó. Bármelyik kedvünkre valót használhatjuk például szobaillatosításra vagy fürdővízbe, de cseppenthetjük kezünkre is, így egész nap elkísér.

Aki a zenét választja megnyugvásul, bolygó mantrákat is választhat. Egy Szaturnusz (szankszkrit nevén Shani) mantra például szombaton a leghatásosabb, de hallgathatod, amikor csak jól esik.

Kísérletezéssel, türelemmel keressük a számunkra legkedvesebb gyógymódot, és ezek az amúgy sötét napok megtelnek valami mással.

Szeretettel
Vishakati

No comments:

Post a Comment