Friday, July 1, 2016

Július havi védikus előretekintés (183.)

A védikus asztrológia nézőpontjából a július csendesebb, mint a hektikus június volt, és az őt követő augusztushoz képest is eseménytelenebbnek ígérkezik.  

A hónap legfontosabb mozzanatai a Marshoz fűződnek. Június utolsó napján előre fordult,  majd lassan visszatér a Skorpióba, ahol megkezdi végjátékát a Szaturnusszal. Kettejük párbaja nem ígér könnyű nyári hónapokat, időjárás szempontjából sem. A Mars közelít a hátráló Szaturnuszhoz, s kiélezi viszonyukat, mert a közelítés felerősíti a benne résztvevők érvényesülését.

Az időszak másik nehéz fényszöge a Kos Uránusz, az Oroszlán Rahu-Jupiter és a Nyilas Plútó körkörös kapcsolódása. Ez aktivizálja a tüzes jegyeket, és hozhat váratlan történéseket személyes vonatkozásban, és a jegyekhez tartozó földrajzi területeken. 

A gyorsan mozgó bolygók átrendeződnek a zizegős Ikrek jegyenergiából a passzívabb, érzelmesebb Rákba. Más szelek fújnak, más érzelmek dominálnak.

A Vénusz kiszabadul a Nap közelségéből, s ezzel megszűnik égetettsége. Vénuszi témáink, párkapcsolati harmóniánk, anyagi dolgaink egyre jobban magukhoz térnek, kitisztulnak. A Bika és Mérleg aszcendensek erősödnek.

Nézzük a fontosabb történéseket most röviden, a maguk idejében pedig majd részletesen.

Július 4. – Újhold az Ikrek Rahu energiájában, amely azt kérdezi, milyen az önértékelésünk, viszonyunk az egyenrangúsághoz, mennyi tanulnivalónk van az alkalmazkodás terén.

Július 7. – A Vénusz átlép a Rákba, s kibújik az égetettségből. A család, az érzelmi összetartozás, gyökereink biztonsága most – valamilyen szempontból - fontosabbá válik.

Július 8. –  A hátráló Szaturnusz a Skorpió merkúri területéről a szaturnusziba lép vissza. Járt már itt a közelmúltban, ismerjük az Anuradha Szaturnusz energiáit. Rendkívüli módon megnő az ereje és sokkal erősebben kényszeríti ki a változást. Ugyanezen a napon van az év harmadik 10 milliószoros napja.

Július 11. – A gyors mozgású Merkúr is átlép a Rákba, ezzel megnő a bolygók súlya a múlt, a család és az otthon jegyében. Gondolataink többet forognak a család és annak érzelmi biztonsága körül.

Július 12. – A Mars - időszakunk bajkeverője - belép a Skorpióba, annak egyelőre a jupiteri naksatrájába (Vishaka). A jegyváltás is fontos, hiszen a Skorpió a Mars saját jegye, de az is, hogy ismét egy jegybe kerül a SzaturnusszalAugusztus végéig közelítenek egymáshoz, azaz ellentétes karakterük egyre jobban megmutatkozik majd.

Július 16. – A hónap közepén a Nap átlép a Rák jegyébe, s ezzel megkezdődik – legalábbis a tradicionális hindu felfogás szerint – az év passzívabb fele. Mindenesetre a Nap is erősíti az időszak Rák jellegét, amikor a múltnak, a családnak, az érzelmeknek nagyobb a súlya. Szellemünk ilyen közegbe kívánkozik.

Július 20. – Telihold éjfél után kevéssel a Rák-Bak tengelyen. Érzelmek vagy kötelességekcsalád vagy karrier dilemmák vetődhetnek fel a Rák Nap és a célorientált Bak Hold között.

Július 24. – A jegyváltáshoz közeledő Jupiter az Oroszlán Nap-naksatrájába lép. Járt már itt néhány hónapja. Ezzel kezd eltávolodni a Rahu zaklatott, szorongáskeltő energiájától. Felerősödnek kreatív energiáink, de a hozzájuk tartozó kétségek is.

Július 26. – A Mars izgalmasabb területre, a Skorpió Anuradhába lép. Ezzel egy naksatrába kerül a Szaturnusszal, azaz ellentétes energiájuk egyre inkább szembesül a másikéval. Közelítenek egymáshoz, nő a feszültség és a megmérettetés. Csak karmikusan indokolt, fejlődésünket szolgáló erőfeszítéseink fognak támogatást kapni.

Július 27. – A Merkúr jegyet vált, és átkerül az Oroszlánba, ahol játékossága, pénzteremtő képessége és vezetői kvalitásai egyaránt megmutatkozhatnak. Tőlünk függ, melyik játékteret kínáljuk neki.

Július 29. – A június végén nagy felhajtással jegyet váltó Uránusz meggondolja magát, és elkezd hátrálni. A jegyváltás dinamikáját már nem lehet meg nem történtté tenni, de úgy tűnik, még maradtak utómunkálatok  a Halakban, a lélek és érzelmek jegyében.  A jegyváltástól kezdve a védikus asztrológia Kos Uránuszról beszél, amely retrográd üzemmódban visszalátogat a Halakba. Respektáljuk segítségét a lelki munkálatok terén, egy új tudatossággal megsegítve.

Namasté
Vishakati

A fenti elemzés általános érvényű, a személyre szóló hatásokat csak a saját horoszkópban lehet megvizsgálni. Horoszkópelemzéshez, személyes találkozóhoz, kérdésekkel, tanulási szándékkal kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com.
Olvasnivalókért kérlek, keresd a facebook/vishakati community vagy a vishakati.blogspot.hu oldalakat.







No comments:

Post a Comment