Thursday, July 7, 2016

Nyári váltások – Rák Vénusz és Merkúr, Szaturnusz Anuradha, a harmadik 10 milliószoros nap (184.)

Július hónap kisebb-nagyobb átrendeződésekkel és egy támogató 10 milliószoros nappal indul.

Elsőként a Vénusz vált jegyet, és 7-én átlép a Rákba. Ennek a jegyváltásnak a legnagyobb hozadéka az, hogy a Vénusz kiszabadul a Nap égető közelségéből. Jelentései (vágyak, párkapcsolat, szeretet, szerelem, anyagiak, birtoklás, és a védikus asztrológiában a járművek, az autó) némileg erősödnek,  vagy legalábbis kevesebbet bajlódunk velük.

Azért csak némileg, mert a Rák sajnos nem a kedvenc jegye: a jelenben vágyakat ébresztő, kapcsolatokat és anyagiakat terelgető Vénusz a múlt jegyében kissé elveszettnek érzi magát. A lehetőségekhez képest azért megteszi a magáét: család iránti vágyat, bensőséges érzéseket kelt, fontosabbá teszi az érzelmi összetartozást, de nem a Rák Vénusz időszakában (július 31-ig) fogunk szerelmi élményekben tobzódni, vagy megerősödni anyagi teremtésünkben.


Egy nappal később, július 8-án a március vége óta hátráló Szaturnusz a Skorpió merkúri területéről (Dzsjéstha) a szaturnusziba araszol vissza. Az Anuradha Szaturnusz energiáit, működését ismerjük: ebben a naksatrában rendkívüli módon megnő a Szaturnusz ereje. 

Itt nem a változások, elengedések megértése a dolgunk, mint a merkúri energiában, hanem a megélés: ténylegesen bevasalja rajtunk a tennivalókat. Sokkal egyértelműbben kényszerít átalakulásra a változás jegyében, saját naksatrájában. Ez a megerősödött Szaturnusz várja majd néhány nap múlva a Mars újbóli belépését a Skorpióba.


Ugyanezen a napon, július 8-án van az év harmadik 10 milliószoros napja, melyet a Csodás Igazság ünnepeként tart számon a tibeti hagyomány. Az emlékezés annak napnak szól, amikor Buddha megtanította a Négy Csodálatos Igazság tanát, és először forgatta meg a Dharma, azaz a tan kerekét. Energiái támogatják szándékainkat, ha szeretnénk megszabadulni rossz szokásainktól, káros beidegződéseinktől. Minden önzetlen, segítő cselekedet és gondolat sokszorosan hálálja meg magát.

Töltődjünk, erősödjünk ennek az áldott  napnak az energiáiban, és adjunk magunkból másoknak is. 

Namasté
Vishakati

A fenti elemzés általános érvényű. Horoszkópelemzéshez, személyes találkozóhoz kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com.
Olvasnivalókért kérlek, keresd a facebook/vishakati community oldalt vagy a vishakati.blogspot.hu blogot.








No comments:

Post a Comment