Monday, July 27, 2015

Változás a feladatokban- Uttaraphalguni Rahu (97.)

Jelenleg nagyon erős korrekciós idő van: a védikus égen öt bolygó hátrál, azaz megkettőzött energiával segít tökéletesíteni magunkat valamilyen területen. 

Az időszak energiái azért is érdekesek, mert sokféle múltbeli irányultság húz bennünket visszafelé azért, hogy megértsünk és elengedjünk régi témákat, ugyanakkor július közepétől a jelen szerepe is erősödik.

A védikus asztrológiában fontos jelentéseket hordozó holdcsomópontok közül a felszálló, azaz a Rahu július 25-én vált naksatrát: a Szűz jegyén belül a  Nap energiájába (Uttaraphalguni) lép át. Ezt megelőzően Hold energiájában, a Hasta naksatrában működött, ahol 8 hónapig segített rendet tenni érzelmi múltunkban.

A két energia között nagy különbség van, mert míg a Hold alapvetően a múlttal, az érzelmekkel és női oldalunkkal kapcsolódik, a Nap jelenünket, tudatos énünket és jang felünket firtatja. 

A Rahu ezen lépésével minden, ami a Napunkkal kapcsolatos, egy nyugtalan átalakulásba kezd. 

Ez a váltás nagyon egybecseng a Jupiter jegyváltásával: ő is a Hold jegyéből, a Rákból lépett alig 2 hete a Nap jegyébe, az Oroszlánba

Ezekkel az átlépésekkel a múlthoz kötődő energiáink intenzív tisztulása érdekesen keveredik a jelenbe való megérkezéssel.

Az új tendenciák célja a Naphoz tartozó témák körbejárása. Horoszkópunk minden Nappal kapcsolatos szeglete azt kérdezi, milyen a viszonyunk:
- a jelenhez, jelenünkhöz,
- az egónkhoz,
- individualitásunkhoz, azaz egyén és közösség kapcsolódásához,
- a hatalom bármilyen megnyilvánulásához magunkban vagy környezetünkben,
- apai örökségünkhöz, legyen az szellemi, ideológiai, hivatásbeli vagy testi, fizikai,
- gyerekeinkhez, akár saját gyermeki énünkhöz,
- kreativitásunkhoz, teremtőképességünkhöz,
- tudatos énünkhöz, vitalitásunkhoz,
- és például testünk energetikai középpontjaihoz: szívünkhöz és gerincünkhöz.

Tudnunk kell azonban, hogy a  Nap-naksatrába lépő Rahu zaklatottá teszi a Naphoz kapcsolódó részeinket. Felkorbácsolja egónkat. Fura szituációkban szembesít bennünket a hatalommal való viszonyunkhoz (legyen ez egy parkolóőr vagy hivatalnok arroganciája, vagy a miénk valakivel szemben).  A legváratlanabb reflexiókkal találkozhatunk apánktól örökölt dolgainkkal kapcsolatban, amelyek mindennapi rutinunkat írhatják felül. De érezhetjük szívünk megváltozott ritmusát, ahogy nem tud ugyanúgy reagálni - érzelmileg sem - a velünk történtekre. Jelenleg ezt a változást feladatainkban, munkánkban is érzékeljük.

Nagyon tanulós, göröngyös úton járunk, ahol bölcs figyeléssel és önmagunk gyakori korrigálásával tudjuk egyensúlyunkat átalakítani - mert a régi már nem őrizhető meg.

Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment