Monday, July 6, 2015

Gyors észjárás, szakmai ambíciók - Ikrek Merkúr, Oroszlán Vénusz (91.)

Fontos energetikai változások történnek az égen: július 5-én, vasárnap két bolygó is jegyet vált a védikus rendszerben. A Merkúr az Ikrekbe, a Vénusz pedig az Oroszlánba lép.

Az Ikrekben a Merkúr nagyon jól érzi magát. Erős, jó kommunikációt, elmebeli mozgékonyságot hoz. Valószínűleg egyszerre több dolgot is akarunk - vagy kell csinálnunk, nagyon mozgalmassá teszi életünket. 

Ezzel az erős Merkúrral megvalósulhatnak önérvényesítési, üzleti, kommunikációval vagy utazással kapcsolatos terveink. A Merkúr másik jegye innen a 4. (a Szűz), ezért a 4. házas jelentéstartalmak nagyon felerősödhetnek: otthon és ingatlantémák, anyával kapcsolatosak, szülőföld, gyökerek. Tobzódhatnak ingatlanügyeink, és sikerre vihetjük vásárlási, bérbeadási vagy költözési elképzeléseinket. Minden idevágó téma támogatott.

Mivel a Merkúr a már itt tartózkodó Naphoz és Marshoz csatlakozik, hatásuk sok tekintetben összeadódik:
- A Marshoz való közelsége hozhat egy fokozottabb balesetveszélyt, különösen a hónap 15-16. napja körül, amikor szorosan együtt tartózkodnak. Július 19-ig, a Merkúr kilépéséig elővigyázatosság ajánlott utazásaink, közlekedésünk során.

- A Nappal való együttállása egónk, tudatos énünk markánsabb megmutatását, kibeszélését hozza. Ilyen állásnál gyakoribb, hogy rátalálunk belső igazságunkra, kevesebb kétséggel nyilvánítunk véleményt.

Az Ikrek bolygók erős kölcsönhatásban vannak a Rahuval, amely tovább fokozza a pörgést, de a Szűz Rahu aktivitását is megemelik: testtudatosságunk, munkánk és jövőképünk a tét.

Az Ikrek Merkúr és bolygótársai nagyon az elmében tartanak bennünket. Amikor túlzottan az elmében vagyunk, azaz túlgondolkozzuk magunkat, az testünk többi részében energiaszegénységet és szerveink alulműködését okozhatja. Az egyensúly helyreállítása érdekében érdemes olykor rést találni az elme pörgésében meditáció, elcsendesedés, befelé tekintés formájában.

A Vénusz, a vágyak és kapcsolatok bolygója is jegyet váltott, és megérkezett az Oroszlánba. Tartózkodása hosszú lesz, benne egy 6 hetes hátráló időszakkal. Átlépésével pár napra eltávolodik a Rák Jupitertől, s a már ismerős érzelmi hullámverés elkezd csillapodni. Az Oroszlán Vénusz 2 hónapos útja változatos lesz, ezért vele külön is foglalkozunk majd.

Egyelőre a lényeg: az Oroszlán Vénusz megnöveli vágyainkat a kreativitásra, akár egy művészi foglalkozásra, és egy domináns párra (férfiak erősebb nő, nők apaszerű, markáns férfi után epekedhetnek). Feleleveníthet apánktól hozott lenyomatokat, energiákat, tehetségeket. Hozhat kifejezett szakmai ambíciókat, erősebb vágyat anyagi stabilitásra. Kommunikációnk kedves, tetszetős az Oroszlán Vénusz idején, nagyon keressük/kapjuk a társasági alkalmakat.

Az Oroszlánba lépő Vénusz először Kétu-energiába (=Magha naksatra) érkezik. Itt a Vénusz olyan vágyakat varázsol elő, amelyeket a múltban - akár előző életeinkben - nem tudtunk megélni. Az égi Kétu jelenleg innen a 8. házban van, ami azt jelzi, hogy ezeket a meg nem élt, de felmerült vágyakat most lehetőségünk van átalakítani, lelkünkben megélni, és akár elengedni.

Fordulatos, pörgős, nem veszélytelen időszak. Néha álljunk meg szemlélődni.
Szeretettel
Vishakati


Kérdés, hozzászólás, kapcsolatfelvétel egyéni konzultáció, tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail 
hivatalos oldal: facebook / vishakati community










No comments:

Post a Comment