Thursday, July 2, 2015

Júliusi prognózis a védikus asztrológia szellemében (90.)

Az indiai rendszerből tekintve eseménydús hónap vár ránk, amely hosszú távú hatásokban is bővelkedik.

A hónap tendenciái a Nap-energiák fokozódására mutatnak: egyre több bolygó csoportosul a Nap jegyébe (az Oroszlánba) vagy Nap uralma alá tartozó naksatrákba. Megerősödő egó, koncentrálódó hatalmi képletek, szembetűnőbb apai hatások vesznek majd körül bennünket. Napságunkat kell megélnünk, illetve újraterveznünk.

A hónap legfontosabb történése a Jupiter jegyváltása. A védikus asztrológiában a bolygók a jegy teljes egészében dolgoznak, tehát az elkövetkező 13 hónapban a Jupiter mindvégig új jegyében, az Oroszlánban fog hatni és aspektálni, és egészen más módon fog bennünket tanítani.

Szintén egy érdekes, és viszonylag ritka jelenség a Vénusz hátráló mozgása, amely július utolsó napjaiban kezdődik. Régi kapcsolati történések, ismétlések, tökéletesítések várnak ránk 6 héten keresztül.

Nézzük a hónap legfontosabb asztrológiai változásait:

Július 2. – Telihold az Ikrek-Nyilas tengelyen. Telihold idején mindig két végpont között keresi az egyensúlyt énünk, ma a Nyilas Hold és az Ikrek Nap között. Ez most a némileg bigott ideológiájú,  fekete-fehér gondolkodású Nyilas és az intellektuális, egyenrangúságra törekvő, relativizáló Ikrek  között létrejövő híd. 

Július 5. – A Vénusz és a Merkúr jegyet vált, a Nap pedig naksatrát (Punarvaszu), ezzel eltávolodik kissé a Marstól, így annak égettsége megszűnik, erejét visszanyeri. 
A Vénusz az Oroszlánba lépve királynővé válik, és egészen más arcát mutatja. 
A Merkúr - magához képest rendkívül hosszú Bika tartózkodás után - átlép saját jegyébe, az Ikrekbe, és megelevenedik. Sok szempontból sikeresebb időszak várható, manifesztálódhatnak üzleti, anyagi, profán életbeli terveink.

Július 14. – A védikus asztrológiában 4 „nagyágyú” (a 2 holdcsomópont, a Szaturnusz és a Jupiter) mozgását követjük mindig árgus figyelemmel. Közülük az egyik, a Jupiter ezen a napon jegyet vált, s belép az Oroszlánba. Nagy hatású, alapvető energetikai változásokat fogunk érzékelni az elkövetkező 13 hónapban. Kilépünk a Rák Jupiter érzelmi dömpingjéből, s ezzel lezárhatunk egy érzelmi és igazságossághoz kapcsolódó periódust.

Július 16. – Mozgalmas nap: hajnalban az Ikrek jupiteri energiájában Újhold van, majd néhány óra múlva a Nap átlép a Rákba, a Merkúr pedig az Ikrek jupiteri holdházába. Ezek a történések mintegy megpecsételik a Jupiter jegyváltását, miközben az Újhold 4 hétre előre megfogalmazza mozgásterünket. Szinte minden a jupiteri hatásokról szól. Ne feledjük: Jupiter a guru, aki tapasztalással, élményekkel, átéléssel tanít bennünket. 

Július 20. – Merkúr - 2 hét alatt végigszáguldva az Ikrek jegyén - jegyet vált, és átlép a Rákba. Családdal, múlttal kapcsolatos elkötelezettségek várnak ránk. Gondolataink otthonunk, hovatartozásunk, családunk és gyökereink felé fordulnak. Ugyanaznap tízmilliószoros nap.

Július 25. – Ezen a napon két fontos változás: a Vénusz az Oroszlán elején retrográd lesz, és szeptember 5-ig így is marad. Mély kapcsolati, érzelmi megélések, visszaemlékezések várnak ránk. 
Ugyanaznap a felszálló holdcsomópont (Rahu) a Szűz Nap-energiájába lép át, megerősítve Nap-témáink fontosságát.

Július 26. – A harmadik transzcendens bolygó, az Uránusz is hátráló mozgásba kezd a Halakban. Ő mindig ad egy esélyt a dolgok új megvilágításba helyezésére, vele az adott területet fel tudjuk szabadítani a berögzültségek, blokkok alól. A Halakban lelkünk, érzelmi mélységünk, áldozatvállalásunk a tét. A hátráló időszak egy megerősítés ebben a folyamatban. (Ezekben a napokban már 5 retrográd bolygó van az égen, rendkívül erős energetikájú időszak.)

Július 31. – Érdekességként ebben a hónapban még egy Telihold van, de most már a Rák-Bak tengelyen. Ez a múlt és a karma tengelye, ahol érdekes meglátásokhoz juthatunk mindkét témából.

Szép és erős idők. A Jupiter jegyváltásáig adjuk át magunkat az érzelmeknek, aztán úgyis fogjuk érzékelni a markáns változásokat.

Szeretettel
Vishakati
Kérdés, hozzászólás, kapcsolatfelvétel egyéni konzultáció, tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail 
hivatalos oldal: facebook / vishakati community









No comments:

Post a Comment