Tuesday, June 23, 2015

Pörgés és tolerancia – Ardra Nap + Mars (87.)

Túl vagyunk a nyári napfordulón (június 21.), amely az éjszakai égen a Hold-Jupiter-Vénusz gyönyörű háromszögével ajándékozott meg bennünket. Egy nappal később pedig az indiai rendszerben a Nap váltott naksatrát, s megérkezett az Ardrába, ahova rövidesen csatlakozik a Mars is.

Az Ardra az Ikrek jegyén belül az a terület, amelyet a felszálló holdcsomópont, azaz a Rahu ural. Ez egy éles, intenzív, felfokozott naksatra.

Az Ardra istensége Rudra, az üvöltő szelek, a vihar és a rombolás istene. Ő Shiva egyik megjelenési formája, akinek küldetése a tudatlanság lerombolása, és a válaszok keresése.

Szimbóluma kettő is van: az emberi fej és a gyémánt. Az emberi fej az jelképezi, hogy a gondolkodás és annak fejlesztése, a tanulás kulcskérdése ennek a naksatrának. A csiszolt gyémánt pedig az szimbolizálja, hogy az Ardra képes befogni és átalakítani a hozzá érkező energiákat, hogy aztán jó (vagy kevésbé jó) célokra fordítsa azokat.

Az Ardra értelmezéséhez azt kell alapul venni, hogy az Ikrek jegyébe vagyunk (amely a Merkúr jegye), ezen belül a Rahu felségterületén. Ezért merkúri és Rahu hatások összegződnek. A Merkúr hatására intellektuális késztetések ébrednek, a Rahu pedig mérhetetlenül ambiciózussá tesz. Mindehhez hozzáadódik az Ikrek kettőssége: késztetéseink több irányba is elvihetnek bennünket.

Egy naksatra (=holdház) a horoszkóp passzív területe, amely csak aktuális - tranzit bolygó áthaladások, vagy egyéb - hatások idején aktivizálódik. Most a Nap (június 22-től július 6-ig) és a Mars (június 25-től július 15-ig) kerülnek ide, emiatt az Ardra terület megelevenedik.

Az előzőekből sejthető, hogy egy nyugtalanabb időszak elé nézünk, amikor mind elménk, mind egónk jobban pörög, nagyobb a bizonyítási vágya. Valószínűleg olyan feladatot is hoz, amiben megélhetjük fejlődési igényünket.

Mivel a Nap innen a 3. jegy ura, gyakrabban kerülhetünk olyan helyzetekbe, ahol ki kell állnunk saját igazunkért, meg kell érte küzdeni. Egónk jobban meg akar mutatkozni a szavainkon keresztül, erős lehet a verbalitás, esetleg erőszakos a kommunikáció.

A Mars (innen a 6. és 11. jegyek ura) nagyon felpörgeti a munkával, munkahellyel kapcsolatos dolgokat, hozhat  extra feladatot, sőt, nehézségeket is.  Érdemes figyelni testünk jelzéseire, idegesség, mozgásszervi problémák felerősödése gyakoribb lehet. 
Ugyanakkor felnagyítja a barátok, közösségek szerepét , vehemensebben politizálhatunk, vagy többet foglalkozunk jövőnk latolgatásával.

Amikor egy Rahu naksatra aktivizálódik, az visszahat a Rahu működésére is. Ezért azt vesszük majd észre, hogy a már 7 hónapja ugyanott, a Szűz holdi naksatrájában tartózkodó Rahu új feladatokat, egészséggel kapcsolatos programokat hoz, és orrunk elé teszi a jövőnk megoldandó kérdéseit mint halaszthatatlan megoldandókat.

Sok türelmet, higgadtságot igénylő hetek várnak ránk. Legyünk türelmesek magunkkal, mert ez a kulcs ahhoz, hogy másokkal is azok tudjunk lenni.

Szeretettel
Vishakati


Kérdés, hozzászólás, kapcsolatfelvétel egyéni konzultációra, tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail 

hivatalos oldal: facebook / vishakati community







No comments:

Post a Comment