Wednesday, June 24, 2015

Kis égi pihenő – nagy asztrológiai fordulatok előtt (88.)

A mozgalmas július előtt kaptunk egy kis pihenőt, hogy befejezzünk ciklusokat és rákészüljünk a következőkre. Június hónapunk viszonylag eseménytelennek tűnik, mert nagy változások – a Merkúr előre fordulását kivéve - most nem történtek. De akkor mégis mi van az égen az indiai rendszerből nézve?

Azt már valószínűleg sokan érezzük, hogy dolgoznak az Ikrek bolygók (a Nap és a Mars), amelyek mozgalmasságot, sokszor a kelleténél több eseményt is hoznak életünkbe. Erős a kommunikáció, az élet küzdelmesebbé vált, sokunk számára előtérbe került a munka és jövőnk kérdése. Ez a tendencia most folytatódik, sőt, 25-étől még pörgősebbé válnak dolgaink. Minden sport, testmozgás, aktív kikapcsolódás sokat segít feszültségeink oldásán.

A Skorpió Szaturnusz is teszi a dolgát, és kontroll alatt tartja életünk számos területét. Amit a leginkább érzékelhetünk, az a Szaturnusz – Merkúr szembenállás, amely üzleti dolgaink, tanulásunk, közlekedésünk, utazásaink, egyáltalán tudatunk, gondolkodásunk erős megszűrését, szigorú ellenőrzését jelenti. Beindultak kezdeményezéseink, de csak azok engedélyezettek, amelyek tudatunk és gyökereink (földrajzi, lakóhely szerinti beágyazottságunk) egészséges megváltoztatását szolgálják. Ha költözés, otthonváltoztatás szerepel terveinkben, bátran lépjünk.

Mivel az Ikrek ura, a Merkúr az Ikrektől a 12. jegyben van, üzleti sikereink, szerződéseink, intellektuális termékeink érvényesülése, sikere átmenetileg gátolva van. Július 5-én lép át a Merkúr saját jegyébe, akkor mindezek a témák érezhetően be fognak indulni.

A Hasta Szűz Rahu is egyfajta finisben van: július végi naksatra váltása előtt erős impulzusokat kap a Rahu energiába lépő Mars és Nap kölcsönhatásától. A Szűzben testi tudatosságunk, kúráink, feladataink számba vétele és súlyozása mind-mind aktuális kérdések. A holdi energiában pedig 7 hónapja  itt van, s még 1 hónapig marad - múltbeli dolgaink rendbetételére,  valamint jövőképünk alakítására is szorít bennünket.   Érdemes belevágni elképzeléseink megvalósításába. 

Talán a legerősebben mégis a jegyváltásra készülődő Jupiter érzékelhető. Közel 3 hét múlva egy másik jegybe lép - amikor merőben más arcát mutatja majd -, s ez előtt még igyekszik bevasalni tanítását. A mellette álló Vénusszal együtt érzelmi hintában tart bennünket, régi emocionális történeteket, igazságtalanságokat, méltánytalan eseteket felidézve dolgozik a blokkok oldásán – mindenkinél más módon. Mivel az érzelmek olyanok, mint a víz: minden zugba, sejtbe eljutnak, nem igazán lehet kikerülni őket. Úgyhogy nyugodtan adjuk át magunkat nekik, sírjunk, ha sírnunk kell, és ne csodálkozzunk furcsa hangulatváltozásainkon.

A júliusi, fordulatos prognózis előtt még egyszer találkozunk: a Merkúr 30-i naksatra váltása okán.

Addig kellemes érzelmi hullámverést kívánok, ne próbáljátok megúszni. Értünk van.

Szeretettel
Vishakati


Kérdés, hozzászólás, kapcsolatfelvétel egyéni konzultáció, tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail 

hivatalos oldal: facebook / vishakati community













No comments:

Post a Comment