Monday, January 2, 2017

Január havi védikus prognózis (220.)

Ahogy az éves előrejelzésből már láthattuk, 2017 első hónapjában egy sor olyan védikus esemény vár ránk, amelyek egy lassú rendeződés és kioldódás irányába mutatnak. A Merkúr előrefordulása, a Mars kilépése a Kétu veszélyes szomszédságából, vagy a Szaturnusz jegyváltása mind ezek sorába tartozik.

A leglényegesebb változás természetesen a karma bolygójának, a Szaturnusznak a jegyváltása lesz. Erről a váltás napját – január 26. – megelőzően még sok szó esik. Addig azonban a legfontosabb tudnivalónk, hogy egy ilyen lassú bolygó a váltást megelőzően még intenzív „behajtási” időszakot tart, azaz a Skorpióban, a jelenlegi jegyében elvárt feladatokat be fogja vasalni rajtunk. Lehet, hogy az utolsó órában, de az elvárt változások be fognak következni. Ezért a jegyváltás előtti heteket érdemes kellő tisztelettel és tudatossággal figyelni.

Nézzük a hónap legfontosabb védikus történéseit, most röviden, a maguk idejében pedig majd részletesen.

Január 2. – A Hold belépésével immár 5 bolygó van a Vízöntőben. Az ettől számított 3 napban kulminálódhat mindaz a veszélyhelyzet, amely a Mars belépésével kezdődött. Baleset- és terrorveszély miatt fokozott körültekintés szükséges.

Január 6. – A védikus égen együttáll a Nyilas Nap és a Plútó. Évente egyszer előforduló állás, amikor mélységek és magasságok egyaránt megnyílhatnak előttünk. Bárminemű hatalom, szenvedély témában fordulatot hozhat, amely lehet erősödés vagy bukás, lelepleződés.
  
Január 8. – A Merkúr direktbe fordulásának napja. Mindennapi életünk kerékkötője végre jótékony fordulatot vesz, bár normál sebességének – azaz hatékony működésének – eléréséhez még hetek kellenek. Megszűnik a Szaturnusz retrospektív jellege is, a jegyváltásig hátralevő 18 napban már nem a múltba fordítja figyelmünket. 

Január 12. – Délben Telihold a Nyilas Nap és Ikrek Hold között, amely tónusában már a Nyilas Szaturnuszt készíti elő. A Nyilasban - a Merkúr, a Plútó és a Nap  - együttálló hármasa meglehetősen felkorbácsolja az indulatokat, a saját igazságunkba vetett meggyőződésünket, míg az Ikrek Hold arra int, hogy mindenkinek megvan a maga valósága.

Január 14. – A Nap átlépése a Bak jegyébe, azaz Makara Sankranti napja. Indiában nagy ünnep, amely az év aktív felének kezdetét jelzi.

Január 20. – A Mars átlép a Halakba, s ezzel megszűnik a Kétuval való veszélyes együttállása, bár a Halakban álló Uránusszal is tud meglepetéseket okozni. Érzelmi turbulenciák várhatók, mert az érzelmes Halakban a tüzes Mars némileg tehetetlen.  A Szűz Jupiterrel való kapcsolata miatt gyulladások, testi kórképek aktivizálódása várható.

Január 26. – Szaturnusz átlépése a Skorpióból a Nyilasba. Markáns váltás mindenki számára, mert a hangsúly a világnézeti értékek, igazságok, toleranciák vizsgálatára helyeződik át. A Szaturnusz – és a hozzá hasonló nagybolygók – jegyváltása körül 1-1 napig igyekezzünk spirituális tevékenységben elmélyülni, vagy ha ezt nem tehetjük, szokásos napi munkánkat jelképesen ajánljuk fel a Nyilas Szaturnusz részére.

Január 27. – Egy nappal később a Vénusz belép egyik kedvenc jegyébe, a Halakba. A jó értelemben vett önfeláldozás, érzékenység, segítőkészség megerősödhet életünkben, ezek fontos erények lesznek kapcsolatunkban is. Próbáljuk megtartani határainkat, azaz annyit adjunk magunkból – bármilyen vonatkozásban -, amennyit mi tartunk jónak.

Január 28. – Hajnalban Újhold a Bak holdi energiájában, a Sravana naksatrában. A nagy váltások után pillanatnyi pihenő, megállás, felelősségünk tudatosítása.

Jó évkezdést kívánok szeretettel
Vishakati

Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen. 




No comments:

Post a Comment