Monday, January 9, 2017

Haladásban - Merkúr direkt (221.)

Ahogy a január havi védikus prognózis ígérte, a hónapban javuló lépések terelgetnek bennünket.

Elsőként a december közepe óta retrográd Merkúr változtat: január 8-án előre fordul.   Az irányváltás időpontja körüli napokban a bolygókat az asztrológiában stacionernek nevezzük: ekkor jellemző, hogy a planéta kifejezetten jó erőben van. Január 8. körül néhány napig a stacioner Merkúr tehát kifejezetten erősen hat, közvetítő tanítását mindenáron meg kívánja értetni.

Ezekben a napokban jegybéli társai, a Nyilas Nap és a Plútó gyúlékony, robbanásveszélyes elegyét és a mögötte haladó Skorpió Szaturnusz - finisben levő - befolyását kötötte össze. Sajnálatos tűzesetek, balesetek, vagy lelkileg perzselő történések keretezhették dolgainkat. A Merkúr előre fordulását követően ezek a hatások csökkennek, bár a balesetveszély továbbra is fennáll.

A haladás irányába forduló Merkúr meglódítja mindennapi ügyeinket, alábbhagynak az idő- és ténybeli félreértések, könnyebbé válik életünk. Profán közvetítő, ügyintézést vagy közlekedést befolyásoló hatásán túl ő az égi hírnök, amely magasabb tudatállapotok felé is kaput nyithat. 

Most különösen fontos a Merkúr mindennemű megmozdulása, mert az ő energiájában van a jegyváltás előtt álló Szaturnusz. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az utolsó 2 Skorpió hét – január 26-ig – egy olyan időszak, amikor adott esetben akár egy közel 2 éve magunk előtt görgetett problémát, terelő hatást kellene megértenünk és tennünk valamit a megoldásért. 

A tét és az övező bizonytalanság lehet nagy, minden éberségünkre szükség van. A Merkúr irányváltása révén mostantól már a Dzsjéstha Szaturnusz is előre tekint, és le kívánja zárni skorpióbeli tanítását. 

Olyan szempontból is kivételes ez az időszak február elejéig, hogy nincs az égen retrográd bolygó. Haladásban vagyunk. Használjuk ki ezt a kedvező periódust alkotásra, csírázó ötleteink elindítására.

Jó alkalom van most életmódváltásba, fogyókúrába kezdeni is. Érdemes megvárni a január 12-i Teliholdat, s ennek másnapján, pénteken belevágni. A fogyó Hold segíti majd a salakanyagok és a felesleges víz távozását, a jól megválasztott kezdőnap pedig jelentősen megnöveli elhatározásunk tartósságát.

Namasté
Vishakati


Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen. 



No comments:

Post a Comment