Monday, August 8, 2016

Váltás a karmikus feladatokban - Szatabisha Kétu (190.)

Miközben viseljük a Skorpió Mars és Szaturnusz tetőponthoz való közeledésének feszültségét, és az Oroszlán Rahu több bolygónkat (Merkúr, Vénusz, Jupiter) is zaklatja, jó hír is akad a védikus égen: több lépcsős oldódás jupiteri minőségeinkben.

Ennek első fontos lépése augusztus 5-én a Kétu naksatraváltása. A holdcsomópontok január végén váltottak jegyet, s közülük a Kétu, a leszálló holdcsomópont most naksatrát cserél: a Vízöntő jegyén belül jupiteri energiából (Purvabadra) a Rahu holdházába (Szatabisha) lép.

A Kétunak két arca van. Spirituális, lelki, emelkedett témáinkat segíti, miközben fizikai dolgainkban nehezít, mert azokban veszteségeket és elkülönültséget okoz. Fizikai dolgainkban tehát nehéznek érezzük a Kétu hatását. Az elmúlt 6 hónapban a Vízöntő jegyében, azon belül is jupiteri naksatrában dolgozott, ezzel tetézte a tranzit Jupiter szorongatott helyzetét. 

védikus égi Jupiter ugyanis a Rahu szoros közelsége miatt sok bizonytalanságot, félelmet, kétséget hozott életünkbe, amelyet a jupiteri (Halak, Nyilas) aszcendensek, Holdak  és horoszkópunk minden további jupiteri vonatkozása megszenvedett. Ez a hatás 2015. július vége óta tart, de  2016. augusztus 11-től, a Jupiter jegyváltásával lezárul. Mivel a Jupiter  a külső és belső tapasztaláson át tanít, ezen tapasztalások ettől kezdve más természetűek lesznek.

Jupiteri területeinkről tehát levonul a Kétu, de mit hoz új naksatrájában, a Rahuhoz tartozó Szatabishában, ahol az elkövetkező 8 hónapot tölti?

Szatabisha a szabadság, a repülés naksatrája, ahol a Vízöntő jelentette közösségi karmikus adósság ledolgozására van lehetőség. Minden Rahu-naksatra az adott jegy témájának tökéletlenségét mutatja, amiben késztetésünk van fejlődni. Ezért most - az ide érkező hatások révén - majd azon munkálkodunk, hogy más jövőképet alakítsunk ki, tanuljunk másfajta közösségekben lenni, és dolgozzunk szabadságunkon, saját magunk kiszabadításán valamilyen régi, túlhaladott struktúrából.

Most, amikor a leszálló holdcsomópont (Kétu) halad a felszálló holdcsomópont (Rahu) naksatrájában, az visszavisz egy közös, kollektív problémához, eszméhez, ideálhoz, energiához, feladathoz, amely felébreszti az egyes emberek önmegvalósítását. A cél, hogy részesei lehessünk egy paradigmaváltásnak. Fontos szerepet kaphat a politika, a szociális feladatok, a társadalmi felelősség. Mivel kollektív karmával kapcsolatos, okozhat tömeges katasztrófát, különösen kedvezőtlen bolygók átvonulásakor, például a Mars tranzitja alatt.

A Szatabisha Kétu 8 hónapjában a szemközti Oroszlánban álló Rahu mindvégig hangsúlyt kap. Fejlődési igényünk mindenféle Oroszlán területen: szívünkben és tartásunkban, apánktól vagy férfiágunkról hozott mintáinkban, de – mint azt már tudjuk- az Oroszlán országokban is (Francia- és Olaszország, Románia).

A Szatabisha Kétu a Vízöntőn belül szorosabb közelségbe kerül a Neptunusszal. Ez hozhat meglepetést, sőt, leleplezéseket Vízöntő földrajzi területeken, például Oroszországban, Ukrajnában, a skandináv országokban, és a sokak szerint ide sorolt Lengyelországban. Kettejük októberi találkozója érdekes fejleményeket ígér, de az igazán mozgalmas időszak majd karácsony körül, a Mars ideérkezésekor várható.

Addig is engedjük be a Kétu spirituális késztetéseit, a közösségi invitálásokat, szociális érzékenységünkre ható benyomásokat.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot egyéni konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888













No comments:

Post a Comment