Thursday, December 10, 2015

Értelem és érzelem – Skorpió Újhold (134.)

December 11-én kevéssel déli 12 óra előtt van az év utolsó Újholdja, amely a védikus rendszerben a Skorpió merkúri részére, a Dzsjéstha naksatrába esik.
Ez az Újhold is az elkövetkező 4 hét kulcsa. Nézzük meg, hogy állnak össze a részletek.

Az Újhold, azaz Nap-Hold együttállás tudatos és tudatalatti részünket, jin és jang felünket, nyugtalan, örökké járó elménket és szívünket hozza valami módon harmóniába néhány órára. (Energetikailag már 24 órával korábban az Újhold energiáiban vagyunk, és hatása tart a következő 1 napban is.)

A 2 fővilágosító itt, a Skorpió merkúri részén segít megérteni, racionalizálni változásunk mibenlétét és szükségességét. Megmutatja, mi az a részünk, tudatosságunk zavaró eleme, amire már nincsen szükségünk, amelyet mint öreg bőrt, le kell vedlenünk magunkról.

A Dzsjéstha egy nagyon érdekes naksatra, a Skorpió végén található. Egy mezsgye, kinek-kinek tudatossága szerint: az anyagi és szellemi világ, a materiális fixáltság és spirituális elrugaszkodás, különböző dimenziók között. Alapkérdése, hogy az anyagiasság és a spiritualitás hogyan függ össze, hogyan építhető egymásra. Amikor az Újhold ebbe a holdházba esik,  betekintést kaphatunk - s ezzel választási lehetőséget - különböző világokba. A feladat meghaladni saját magunkat, azaz átlépni saját határainkat.

A küszöbőr a Merkúr, a naksatra ura, amely innen a 8. (változás, elengedés, mélyülés, befelé haladás, pszichés transzformáció) és 11. (közösségek, barátok, jövő, szabadság) ura. Szabadulásunk titka a mélyülés, a belső rendrakás, változik közösségi életünk, baráti relációink, átalakulóban a jövőnk.

Dzsjéstha Újholdunk megélését két fontos tényező kíséri.

Az egyik a jegyúr Mars, amely az Újhold idején a Szűzben halad, egy jegyben a Rahuval. Ez a tény a Marsot zaklatottá, némileg kiszámíthatatlanná teszi, s ez visszahat az Újhold kilátásaira is. Most következő 4 hetünk még nem a nyugalomról szól, de a felmerülő történések hozzájárulnak amúgy is mozgásban levő világképünk átrendeződéséhez.

A másik a Halak jupiteri energiájában lépkedő Kétu, amely érzelmi tisztulásunkon, elengedéseinken ügyködik. Sokunknak van nehéz elengedési témája, amelyet nyakig érzelmekbe bugyolálva él meg. Január végéig kapunk időt lezárni ezeket az érzelmi kérdéseket. Szenvedős, szenvedtetős időszak.

Ne feledjük, a Skorpió Szaturnusz már több mint egy éve tudati változásunkon, elmélyülésünkön, meghaladott élményeink levetésén segít dolgozni. A jelenlegi Skorpió Újhold  merkúri vonatkozásával előkészíti a Szaturnusz december végi naksatra váltását.

Szeretettel
Vishakati


A fenti írás az általános konstellációkból indul ki, az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com

Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community     oldalamhoz, annál is inkább, mert most több közösségi oldal törölte külső írások közzétételi lehetőségét. 
Ezért lehet, hogy a jövőben megszokott oldalaidon nem fogod látni az írásaimat.












No comments:

Post a Comment