Monday, August 3, 2015

Okosan bánni energiánkkal – Szaturnusz direkt, Rák Mars (99.)

Augusztus 2-án a Szaturnusz elindul előre, azaz direkt lesz. A március 9-től idáig tartó, mintegy 5 hónapos hátrálás során a retrográd Szaturnusz visszatekintett a Mérlegre. Innen mindazokat a nyűglődő, zavaros, méltatlan párkapcsolatainkat, együtt(nem)működéseinket próbálta lezárni, amelyeket a Mérlegben töltött 3 éve alatt (2011 novembertől 2014 novemberig) nem tudtunk letenni.

Ezért ez az 5 hónap sokunknak hozhatott kapcsolati szempontból nehéz helyzeteket, és könnyen lehet, hogy ha az utolsó pillanatban is, de történt valami fordulat. (Kapcsolati viszonyainkat mostanában a retrográd Vénusz is faggatja, amely nagy valószínűséggel hozhat váratlan találkozást, telefonhívást régi szerelmünktől, esetleg érzelmileg kavarodhatunk fel régi románcaink okán. Rendet kellene tennünk szívünkben.)

A Szaturnusz előre fordulása a védikus rendszerben a Skorpió negyedik fokán történt, de mozgása olyan lassú, hogy egész hónapban nem éri az 5°-ot. Ez azt jelenti, hogy a retrográd Szaturnusz blokádja megszűnik ugyan, de témáinak - szakmai ambíciók, karriertervek, önfegyelem, időbeosztás - támogatottsága igen lassan indul meg.

Az elkövetkezőkben a Szaturnusz megtartja haladási irányát, és elkezd kissé gyorsulni. Az év végéig marad jelenlegi naksatrájában, az Anuradhaban. Itt fő témája,  a változás, elengedés - tudati és gyökerek (származás, otthon) kérdésekben - kikerülhetetlen, sorsszerű. Nagy erővel fog folytatódni a migráció is, amely főként a Skorpió területek átrendeződése (arab, perzsa kultúrák).

Egy másik tényező is jelentősen befolyásolja most dolgainkat: az indiai rendszerben július 30-án a Mars belépett a Rák jegyébe, és szeptember 15-ig itt marad.

A Rák Mars azért problémás, mert ebben a jegyben a Mars esésben van (utoljára 2013 szeptemberében járt itt). Miután Mars az erő, aktivitás, bátorság, kezdeményezés, sport, de a fiatalabb testvér és az ingatlan jelölője is, mindezekben a - látszólag szórt - témákban úgy fogjuk érzékelni, hogy elvesztettük az irányt vagy hogy nem tudjuk energiáinkat összeszedni. 
Nehéz nekifogni a feladatoknak, könnyebben elfogy az erőnk, és keressük a kényelmesebb megoldásokat. Ne is akarjuk megerőszakolni magunkat, kerüljük a felesleges erőfeszítéseket.

A Rák Mars szakmai kérdésekben hozhat némi biztatást, és sokat foglalkozik gyermekeinkkel és vállalkozásainkkal is, de ezekben is sok bizonytalanság tapasztalható.

A Rák Mars erőtlensége kiterjed a Mars jegyeire, a Skorpióra és a Kosra is, és az ezekben található bolygókra. Így az a helyzet, hogy a gyenge Mars nem sok támogatást fog adni a Skorpió Szaturnusznak, ehhez meg kell várnunk, hogy a Rákból átlépjen az Oroszlánba (szeptember 15.). 

Skorpió és Kos aszcendensűek - vigyázat, az indiai rendszerben 24°-kal hátrébb vagyunk, mint a nyugatiban - most különösen óvakodjanak a stressztől, figyeljenek egészségükre, és csupán halaszthatatlan teendőikre koncentráljanak. Sokunknak fájhat a feje, és vérnyomásproblémák is jelentkezhetnek.

Miközben több tényező Oroszlánságunk, egónk és társasági lényünk megélését szorgalmazza, a Rák Mars és az általa uralt Skorpió Szaturnusz mégis erőnk, aktivitásunk, figyelmünk okos beosztását kéri. 
Mindenesetre csatolok egy energia-mandalát, talán segít töltődni.

Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment