Thursday, August 13, 2015

Földi gubancaink - Vénusz retrográd Oroszlánból a Rákba (102.)

A retrográd Vénusz, kapcsolataink és vágyaink bolygója - közel 3 hetes hátrálás után - augusztus 13-án kora délután visszaérkezik az Oroszlánból a Rák jegyébe. A két jegy határának átlépése több fontos üzenettel is bír.

Egyrészt a jegyváltás miatt a Vénusz karaktere megváltozik, az általa képviselt vágyak a múlt és a család felé irányulnak. Ismét a Rák Vénusz jellegzetességeit tapasztalhatjuk, ráadásul innen a védikus szabályok értelmében visszatekint az Ikrekbe is. Ez egy két helyen működő Vénusz, amely ismételtet.

Ráadásul a Rákba való visszaérkezésekor (aug. 13-16. között) közvetlenül a Nap elé kerül, ekkor pedig a Nap égetté teszi. Ezért a hozzá kötött jelentések, anyagi és kapcsolati dolgaink előnytelen helyzetbe kerülnek. Igyekezzünk ezt tudatosítani, és ebben a 3-4 napban kivárni.

A Rák-Oroszlán jegyhatár a védikus asztrológiában egy izgalmas hely, itt van az egyik gandanta pont. Gandanta annyit jelent, "csomó a végén", s az állatövön 3-szor találkozhatunk vele: a Rák-Oroszlán jegyhatáron, a Skorpió-Nyilason, és a Halak-Kos találkozásánál. (Mindig vizes és tüzes elemű jegy határán.)

Egy jól megkötött csomót nehéz kioldani, s minél jobban erőltetik, annál jobban beszorul. A gandanta egy ilyen gubanc bennünk, egy igen mély lelki feladat, amelyet életünk során valamikor meg kell oldanunk, meg kell vele békélnünk. 

A dzsottish tanítása szerint a gandanta olyan pont, ahol a karma felhalmozódik, sok szenvedést okoz, de megélése lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb tudati állapotban kerüljünk – s a csomót kioldjuk.

Akinek a születési horoszkópjában gandanta közelben van az aszcendens vagy valamelyik bolygó, annak nehéz élet jut, sok tanulnivalóval, szenvedéssel, de egy nagy fejlődés lehetőségével.

Amikor egy égi (tranzit) bolygó halad át ezen a ponton, szintén megtornáztat bennünket. Csütörtökön pedig ez történik: a tranzit Vénusz hátrálva érinti a gandanta pontot. Érzelmileg sokan úgy érezhetjük, hogy elveszettek vagyunk a kapcsolatunkban, és nem vagyunk képesek kontrollálni azt. Próbáljuk megőrizni nyugalmunkat, és gondoljunk arra, hogy ez is „csak” egy tapasztalás saját magunkról. Tartsuk szem előtt, hogy a jelenség időleges, el fog múlni, ne reagáljuk túl.

A Bikák és a Mérlegek - mint a Vénusz jegyeihez tartozók - nyugtalanok, bizonytalanok lehetnek. Ebben a helyzetben kerüljék el, hogy fontos témákban döntést hozzanak. Pár napig maradjanak az elmélkedés, meditálás biztonságában. Ez mindannyiunknak jót tenne.

Ezek a napok a hátráló, gandantán áthaladó, égetett Vénusszal nagyon - fogalmazzunk így - tanulságosak lehetnek. 

Szeretettel
Vishakati



No comments:

Post a Comment