Thursday, March 5, 2015

Telihold a Vízöntő-Oroszlán tengelyen (47.)

2015. március 5.

Miközben remélhetőleg mindenki jó alaposan feltöltődik a 10 milliószoros nap lehetőségében, este 7 órakor  kiteljesedik a Telihold.

Mint minden alkalommal, a Telihold most is sokunknál alaposan felfokozza a kedélyeket, megemeli étvágyunkat és nyugtalanná teszi alvásunkat. Ez alapvetően a Nap és a Hold, a két ellentétes jelentéstartalom szembenállásából fakad, de egyensúlyunk és normális működésünk a Telihold tetőzése után 1-2 nap alatt szépen helyreáll.

A Nap (tudatos énünk, apai oldalunk, vitalitásunk, a hatalom és az autoritás) most a közösség és a jövő jegyében, a Vízöntőben van a Neptunusz társaságában. Ezért a mostani Telihold fő kérdése az, hogyan tudjuk egónkat (Nap) egy közösségbe (Vízöntő) beilleszteni, vagy például egy erősebb akarat hogyan tud egy csoportenergiával együttműködni.

Mivel ez a hely a Nap saját jegyétől, az Oroszlántól a 7. házra esik, párunk is bekerülhet a képbe. Lehet, hogy társunkkal együtt csöppenünk most egy ilyen helyzetbe, és megláthatjuk, hogyan működik ő az édeskettes keretein kívül.

Eközben a Hold a Nappal szemben (és a Nap jegyében, az Oroszlánban) van, saját jegye innen a 12. Tudatalattink, érzelmi múltunk, azaz Holdunk az individualitás és kreativitás jegyében próbál helyt állni, és itt megélni a lelkiséget. Lehet, hogy társaságban is inkább csak ábrándozunk, de érdemes álmainkra is figyelni: kaphatunk fontos üzenetet ezen a csatornán.

Most mindkét fővilágosító némileg hátrányt szenved naksatra urának gyenge helyzetéből.
A Nap a Vízöntő jupiteri holdházában van (Purvabadra), naksatraura, a Jupiter tőle a 6. házban hátrál. Ez nem egy olyan konstelláció, amely a Nap témáiban a haladást segíti. Az előretekintésre, a megindulásra még közel 1 hónapig várnunk kell.

A Hold pedig az Oroszlán vénuszi területén halad, miközben a Vénusz egy meglehetősen kétes társaságban van a Halakban, ahonnan kevésbé tudja a Holdat patronálni.

Támogatást most két forrásból kaphatunk:
-         a Nappal együtt álló Neptunusz a spiritualitás és magasabb rendű szeretet bolygójaként tudja támogatni a ráhangolódást. Minden fajta meditáció és szeretetteljes egymáshoz fordulás segíti mindennapjainkat,

-         kérhetünk útmutatást álmainktól. Akik már próbálták, tudják, hogy ez hogyan működik. Elalvás előtt végig kell gondolni azt a kérdést, amelyre választ szeretnénk kapni, és ezt a kérdést megfogalmazva kell elaludni. Az éjszaka során vagy reggelre megérkezik a válasz. A mostani Hold különösen segíti ezt a technikát.

Bölcs álmokat kívánok Dalival mindenkinek, 
szeretettel
Vishakati 










No comments:

Post a Comment