Monday, March 30, 2015

A lélek tanulójárata – Halak Merkúr (56.)

A védikus rendszerben a Merkúr március 27-én, pénteken késő este belépett a Halak jegyébe. Alig 2 hét alatt át fog suhanni a Halak jegyén, már április 12-én továbbáll. Ez rendkívül gyors tempó, emlékezzünk rá: január-februárban több mint 2 hónapot töltött a Bak jegyében egy kis hátrálással fűszerezve.

A Merkúr a Halak jegyében nem érzi jól magát, asztrológiai nyelven esésben van. A jegy urával, a Jupiterrel is ellenséges a viszonya, ráadásul a Jupiter még egy jó hétig (április 8-ig) hátrál is. Mit jelent ez számunkra ebben a 2 hétben?

Alapesetben azt, hogy a Merkúr analógiái nem tudnak harmonikusan működni.
Ebben az időszakban nehezebb lesz használni logikánkat, kevésbé fog működni a racionális énünk, például nem vagy nehezebben tudunk jó döntéseket hozni, mert állandóan kétségek zavarnak meg bennünket. Bár a merkúri egy száraz és érzelemmentes energia, most mégis átjönnek az érzelmek, és megtörik a szigorú ráció dominanciáját.  Mentális állapotunk változékonyabb lesz.

További kedvezőtlen hatás, hogy itt tartózkodása alatt mindvégig túl közel van a szintén Halakban levő Naphoz, amely emiatt - az indiai asztrológia felfogásában - elégeti. Az égetett Merkúr nem lát magára, elveszti az objektivitását.

A Halakban a Merkúr csatlakozik a nem veszélytelen Kétu-Uránusz-Nap trióhoz. Láthattuk az elmúlt hetek rengeteg balesetét, fegyveres támadását, tűzesetét, ezekben is megmutatkozott e bolygók fizikai szinten nehéz természete.

Az amúgy semleges Merkúr mindig átveszi a környezetében található bolygók hangolódását, ezért továbbra is fennáll karambolok, tűzesetek, közlekedési balesetek fokozott veszélye.
Gondolkodásunkban, szellemi működéseinkben is gyakoribbak lehetnek az ütközések. Halakhoz tartozó testrészünk, azaz a lábfejünk tekintetében is óvatosság, kímélet szükséges.

Ebben a nagyfokú kitettségben érdemes békíteni mind a Jupitert (mint a Halak terület urát), mind pedig a Merkúrt. A békítés lehet füstölő égetése, ima, meditáció, Jupiter esetében sárga, Merkúr esetében zöld színű kövek viselése, vagy a bolygók témája szerinti felajánlás.

A békítés alapja az, hogy ugyanazt az analógiát egy másik oldalról éljük meg, s akkor az az erő nem, vagy csak részben fog ellenünk megnyilvánulni. Ily módon csökkenthetjük a ránk leselkedő konfliktus valószínűségét.

A Merkúr haladása a Halakban:
- március 27-29. – jupiteri holdház (Purvabadra) – alig 2 nap, amely hivatásunkkal vagy saját magunkkal kapcsolatos kérdéseket vethet fel.

- márc. 29.–ápr. 5.  – szaturnuszi terület (Uttarabadra), szoros együttállás a Ketuval, közlekedési balesetek nagyobb valószínűsége, elmeszintű ütközések, de megértések lehetősége is. Mintha helyre akarna bennünket tenni mind gondolkodásunkban, mind fizikai pozíciónk tekintetében.

  - április 5-12. – merkúri terület (Revati naksatra) – a Merkúr saját fennhatósága alatt lesz, miközben a Halak főnöke, a Jupiter merkúri naksatrában, és szoros együttállás az Uránusszal, a Merkúr magasabb oktávjával. Erős hét, amelyben kaphatunk megértéseket saját érzelmi vagy családi múltunkkal, gyerekkorunkkal kapcsolatban.  Jó lehetőség arra, hogy átbeszéljük családi konfliktusainkat. 8-án megindul előre a Jupiter, ez hozhat pozitív fordulatot minden Halak témában.

Hogy hogyan tovább, az kiderül az áprilisi prognózisból. Találkozunk április 1-jén.

Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment