Monday, March 20, 2017

Ismét átrendeződések - Uránusz gandanta (234.)

Március 20-án a védikus rendszerben a Halak végén járó Uránusz 1 fokon belül megközelíti a Halak-Kos jegyhatárt, azaz megérkezik eseménydús gandanta zónájába.

A Szaturnusz kapcsán találkoztunk ezzel a fogalommal a közelmúltban, és kaptunk egy kóstolót arról, hogyan küzdi át magát egy bolygó – s vele együtt mi is - a gandanta jelentette csomón. A csomó abban áll, hogy egy ciklust záró vizes jegyből a következő ciklust indító tüzes jegybe lép a planéta, azaz nemcsak jegyet, hanem ciklusminőséget is vált.

Minél lassabb egy bolygó, annál több időt tölt ebben a bizonytalan energiájú övezetben, s annál inkább mi is megérezzük az átmenet nehézségeit. Az Uránusz jelenlegi gandantája március 20-án kezdődik, és április 25-ig tart.

Járt már itt a védikus Uránusz: 2016. június 27-én lépett be a Kos jegyébe, azonban rövidesen retrográddá vált, és visszahátrált a Halakba. Amikor most végleg elhagyja a Halak jegyét, érzelmi tanulásunk fontos szakasza zárul le. Érdemes mérleget készíteni, mi minden történt velünk 2009. április eleje óta - ez volt a Halak Uránusz időszakának kezdete.

Most, április 7-én végérvényesen belép majd a Kosba, s megkezdi a jegy markáns átalakítását. Ahogy már szó esett róla, a Kos Uránusz idején kezdeményező, bátor, harcos, közösségátalakulásokkal kapcsolatos évek várnak ránk, több agresszióval, konfliktussal. A testi hadszíntér a fej és részei lesznek, mert ezek tartoznak a Kos jegyhez, földrajzilag pedig elsősorban Németország és Izrael az elszenvedők, mint Kos-országok.

Jelenlegi átlépése azért lesz érzékelhetőbb, mert kosbeli útját a Kos Kétu naksatrájában (Asvini) kezdi, amely erősen rezonálni fog a szintén Kétu naksatrás Múla Szaturnusszal, ráadásul mindkettőt aspektálni fogja a szintén Kétu energiájában levő Magha Rahu
Ezek a hatások megsokszorozzák a Múla Szaturnusz gyökerekig lenyúló, átalakító erőit, megkerülhetetlen tisztulásokat, változásokat hozva életünkbe.

Az Uránusz gandanta periódusának kezdete egyúttal bevezetője egy asztrológiailag mozgalmasabb áprilisnak, amely fontos jegy- és naksatra-, valamint irányváltások sorát fogja hozni, alaposan felforgatva az életünket.

Egyelőre élvezzük a retrográd Vénusz és hasonlóképp retrográd Jupiter némileg lassabb, esetenként nosztalgikus energiáit, és vegyük észre, tudatosítsuk  tanításaikat mindennapi életünkben.

Szeretettel
Vishakati

Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen.  







No comments:

Post a Comment