Sunday, February 26, 2017

Vízöntő csúcsforgalom – Újhold, napfogyatkozás (230.)

A védikus égbolt látványos része most a Vízöntő csillagképben található 5 planéta: a Nap, Hold, KétuNeptunusz és Merkúr. Közülük február 26-án a Nap és a Hold találkozása Újholdat, ugyanekkor a Kétu-Nap viszonylagos közelsége napfogyatkozást  eredményez.

A Vízöntő bolygócsoportosulás (azaz stellium) minden Vízöntő téma megélénkülését hozza. Aktív társasági életúj barátokközösségek a magán- és közéletben, akár a politikában, a jövőkép erőteljes formálódása - mind, mind a megerősödő Vízöntő jegyenergia következményei. Lehet ezekben a hetekben sok aktivitás a Vízöntő-országokkal (Oroszország, Ukrajna, Skandinávia) kapcsolatban.

A Vízöntő Rahu energiájában (Szatabisha) van az Újhold vasárnap délután 4 órakor. Az Újhold mindig egy kódolt üzenet az utána következő 4 hét időszakára. Mostani, Szatabisha Újholdunk mondanivalója kollektív szinten a szociális érzékenység, a társadalmi és politikai felelősség tudatosítása világszerte. Egyéni szinten pedig munkálkodás érzelmeink felszabadításán, érzelmi hovatartozásunk minőségén, és állásfoglalás az egyén és hatalom viszonylatában.

A stellium közepén ott található a Kétu, a nagy tisztogató és tabudöntögető, akire különös figyelem esik a - szintén Kétu-energiás - Múla Szaturnusz okán is. Ezért a vele találkozó planéták lényeges meglátásokat és fordulatokat idézhetnek elő: 

- február 22-én a Nappal való találkozása hozhatott történéseket apai, főnöki, hatalmi összefüggésekben, politikai játszmákban;

- 26-án az Újholdba harap bele, napfogyatkozást előidézve Dél-Amerika, Óceánia és Antarktisz térségéből láthatóan. Maga a napfogyatkozás vezetői minőségek csorbulását hozza, hatalmi veszteséget okoz, de a hagyomány szerint főként arra a területre szólóan, ahonnan látható;

- 27-én pedig a Merkúrral lesz szoros együttállása, amely racionális működésünk, elménk – és minden egyéb merkúri érintettségünk – számára jelent aha élményeket, ugyanakkor baleset- és ütközésveszélyt, konfliktus zónát.

Feszültségben amúgy sincs hiány, mert az égen közeledik, s február 27-én találkozik a Halakban a tüzes, harcias Mars és az impulzív Uránusz.  Együttállásuk hozhat érzelmi sérüléseket, kisüléseket, de egy másik, magasabb szinten lelki megértéseket is. Érzelmi kitettségünk nőhet.

Veszélyes kettősük a Plútóval is fényszögkapcsolatot alkot, amely baleset-, tűz- és robbanásveszélyt jelent a február végi napokban. 

Kicsit lassítsunk a pörgésen, s vigyázzunk jobban magunkra és egymásra.

Szeretettel
Vishakati

Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen.  






No comments:

Post a Comment