Monday, May 9, 2016

Egy jó nap – Aksaja Tritija és Jupiter direkt (171.)

Május 9. egy igazán jó nap az idei évben. A hindu tradíció szerint az év legjobb napja (Aksaja Tritija) az, amikor a két fővilágosító, a Nap és a Hold is a lehető legkedvezőbb helyükön van. Az idei pontos időszak a védikus asztrológusok körében némileg vitatott: van, aki a május 8-át tartja annak, és van, aki 9-ére teszi (jelen sorok írója az utóbbi napra). Örüljünk, hogy ilyen kellemes dilemmánk van, s élvezzük mindkét májusi napot. (Az év második 10 milliószoros napja május 21-én lesz.)

A nap másik áldásos történése az, hogy délután a Jupiter – 4 hónap hátrálás után - elindul előre. Ezzel egy sokak számára nyomasztó időszak - amely több bolygó egyidejű hátrálásából adódik – lassan-lassan elkezd megszűnni, az érezhető gátoltság oldódik.

nagy jótevőnek is nevezett Jupiter direktbe fordulása minden témáját meglódítja. Tanulással, hittel, apával kapcsolatos tapasztalásaink ismét előremutatóak lesznek. Jogi dilemmánk, igazságkeresésünk, spirituális nyitásunk ismét kapukat - és mestert – talál. Élvezzük a direkt Jupiter áldásait! 

A jupiteri aszcendensek, a Nyilasok és a Halak megkönnyebbülnek, eddigi helyben toporgásuk helyett új, előrevivő események indulnak életükben, és lassan a helyükre kerülnek.

Ne felejtsük el azonban, hogy a Jupiter mindig építi a túlzásokat bennünk és körülöttünk. Amikor az Oroszlánban van, jócskán felfújja az egót, a férfioldalt, de a kreativitást és vállalkozó szellemet is. A Jupiter egyelőre a vénuszi energiában áll (Purvaphalguni), és részben a szenvedélyeket táplálja bennünk, részben a társasági lét és művészetek felé fordít bennünket.

A Jupiter augusztus közepéig az Oroszlánban halad, akkor fog majd jegyet váltani (a Szűzbe). Amíg az Oroszlánban van, itt tartózkodása egy folyamatos huzakodás a Rahuval. Érdemes aktív irányba fordítani ezeket az energiákat, kézbe venni dolgainkat, kezdeményezni: próbáljuk a Rahu energiáit vitorlánkba fogni. 

Ahol a horoszkópunkban az Oroszlán jegye, benne a Jupiter-Rahu együttállás van, azon az életterületen lehetőségünk van ugyanis a Rahu anyagias, ösztönző energiáit dolgaink építésére, megvalósítására használni. Ha ezt nem tesszük, könnyen lehet, hogy szorongással, az ismeretlentől való félelemmel találkozunk. 

Jó szelet, örömteli élményeket kívánok szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a 
facebook / Vishakati Community  oldalamat. 


No comments:

Post a Comment