Tuesday, April 5, 2016

Kedvező apró hírek – Halak Vénusz, Kos Nap, Kos Merkúr (162.)

Április egy különös hónap a védikus asztrológia szemszögéből. A hónap végére 5 bolygó lesz retrográd, amelyek lelassítják és megnehezítik körülményeinket. A nehézségekről is lesz majd szó, most azonban nézzük a jó híreket.

Március utolsó éjszakáján a Vénusz átlépett a Halakba, amely a tradicionális dzsottish szerint a kedvenc jegye. Április 25-ig tartózkodik itt. Bár a mi modernebb szintézisünk nem találja egyértelműen könnyűnek a Halak Vénusz hatásait, a régi technikák nagyon kedvező jelentéseket tartanak róla.

Ezek szerint az emelt helyzetű Vénusz szép heteket hoz elsősorban a Bika és Mérleg aszcendensűeknek. Miután a vágyak, értékek, a szeretet és kötődés, kapcsolatiság tartozik hozzá, megerősödő jelentései fényezik napjainkat, és enyhítenek az asztrológiailag amúgy kaotikus időkben.

A Halak Vénusz egy speciális jógát, az úgy nevezett Mahapurusha jógát nyújtja tranzitban a változó jegyű (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak) aszcendenseknek. Számukra a jótevő Vénusz részéről kivételesen kedvező az ígéret: szépség, kedvesség, művészi élmények érhetik őket, de pozitív párkapcsolati hozadékai is lehetnek számukra.

A másik kedvező hatás a hónap közepén jegyet váltó Naptól érkezik majd: az április 13-án Kosba lépő Nap szintén emelt helyzetű lesz, és egy hónapon keresztül támogat bennünket. A védikus asztrológiában a Nap képviseli a legmélyebb, legtisztább szellemi énünket – most több pártfogást kapunk majd tőle. Mintha jobban rátalálnánk a helyes útra gondolatilag vagy önmegvalósításunkat illetően. Vitalitásunk is emelkedik.

Ez a két emelt helyzetű planéta sokat segít majd az elkövetkező hetekben. A Skorpió Mars-Szaturnusz és az Oroszlán Jupiter-Rahu energiaörvényeiben nyitnak tiszta, nyugodt időszakokat, élményeket.

Még egy jegyváltás volt a napokban: április 3-án a Merkúr a Kosba váltott. Bár ő nem érzi annyira jól magát ebben a jegyben, mégis energikusabb, kezdeményezőbb lesz kommunikációnk, egy új ciklus indul el racionális dolgainkban. Vigyázzunk, hogy ne bántsunk meg másokat, most könnyebben kicsúszik egy heves megjegyzés. A fizikai mozgás, sport, séta, kirándulás - vagy ami jól esik - most különösen hálás megoldás indulataink temperálására.

Legközelebb a Rahu naksatra váltását fogjuk megvizsgálni, amely következő 8 hónapunk energiáiba szól bele.

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati 
Community  oldalamat.


No comments:

Post a Comment