Tuesday, March 1, 2016

Márciusi védikus prognózis (155.)

Március nem ígérkezik könnyű hónapnak. A 9-i nap- és 23-i holdfogyatkozás vegyes energiákat hordoz, igaz, elsősorban távoli földrészek lakóinak, hiszen onnan láthatók majd teljes egészében. (Az asztrológiai hagyomány értelmében az eklipszisek arra a földrészre üzennek, ahonnan láthatók.)
Az Oroszlánban folytatódik a Jupiter-Rahu együttállás, a Skorpióban pedig a Mars-Szaturnusz.
A már lassuló Szaturnusz március 25-én fordul meg, ettől kezdve 5 hónapon át hátrálva halad. A retrográd Szaturnusz közelítő kapcsolatba kerül a Marssal, szigorú számadásra késztetve energiáinkat, aktivitásunkat, erőbeosztásunkat. De a Mérlegbe is visszatekint, elmaradt tételeket rendezve együttműködéseink, kapcsolataink terén.

Olyan hónapunk lesz tehát, ahol türelemre és tervezésre lesz szükségünk, ha továbbra is szeretnénk megőrizni tudatosságunkat, és kézben tartani életünket.

Nézzük a főbb történéseket, amelyeket a hónap során megvizsgálunk majd részletesebben.

Március 1. – A gyorsan haladó Merkúr a Vízöntőbe lép át alig 2 és fél hétre. Gondolkodásunkban nagyobb szerepet kap a szociális érzékenység, humanitárius kérdések. Emeli kreativitásunkat, vállalkozó kedvünket, de hozhat felismeréseket testi, életmódbeli, munkát érintő változások szükségességéről is.

Március 7. – A Vénusz a Vízöntőbe vált, s ezzel növeli a Vízöntő jegy súlyát – már 5 bolygó tartózkodik itt. A Vízöntő Vénusz megemeli szabadság iránti vágyunkat, otthonunkba hívja barátainkat, és szellemi, spirituális kalandokra invitál.

Március 9. – A Hold is megérkezik (hatodikként) a Vízöntőbe. Itt, a jegy 25. fokán lesz Újhold, jupiteri energiában. S mivel az Újhold nagyon közel van a Kétuhoz, az – ősi ellenségként – beleharap a Napba, azaz napfogyatkozás lesz. A március 9-i teljes napfogyatkozás Kelet-Ázsiából látható, azonban bizonyos, hogy hatását mindenki érzékeli majd. A 6 bolygó és az Újhold ténye megnöveli a Vízöntő területek (Oroszország, Ukrajna, skandináv országok) szerepét is.

Március 14. – A Nap megérkezik a Halak jegyébe, ezzel a hónap első felének Vízöntő hangsúlya a Halakra kezd áttevődni. Hozhat több érzelmet, lelkiséget az életünkbe, és jobban kell majd ügyelnünk személyiségünk határaira is. Érzelmi kérdést csinálhatunk munkánkból, nagyobb vágyunk lesz olyan helyen dolgozni, amelyet szeretünk.

Március 19. – A rendkívül gyors mozgású Merkúr is átlép a Halakba. Itt kevésbé érzi jól magát, viszont fontosabbá teszi számunkra otthonunkat és párkapcsolatunkat. Ügyeljünk arra, hogy ne kerüljünk mások mentális befolyása alá, s mi se akarjunk élni ezzel.

Március 23. - Telihold délben a Halak - Szűz tengelyen. Mivel a Hold közel van a Rahuhoz, most az fogja csorbítani, azaz holdfogyatkozás lesz. A Föld túlsó felének lakói vannak ismét megfigyelésre alkalmas helyzetben, a Csendes-óceán, Új-Zéland és Ausztrália lakói, rájuk fog inkább hatni a fogyatkozás bizonytalan energiája.

Március 25. – A hónap egyik legfontosabb fordulata: a Szaturnusz a Skorpió merkúri energiájában hátrafordul, és augusztus közepéig retrográd marad. Megváltozik viszonya a Marshoz, hiszen elkezd közelíteni feléje, erősebben érvényesül aktivitásunkon a szaturnuszi kontroll. A retrográd Szaturnusz ugyanakkor visszahat a Mérlegbe is, ahol félbehagyott kapcsolati dolgainkat, múltbeli együttműködési élményeinket hozhatja fel, hogy tökéletesítsük, befejezzük őket.
Március 31. - A Vénusz éjfél előtt néhány perccel átlép a Halakba. A Halak Vénusz odaadó, empatikus időszakot hoz, ahol megint csak vigyáznunk kell, hogy ne legyünk túlzottan áldozatosak. Vágyainkat, kapcsolatainkat megcibálhatja a jegy urának a helyzete (Jupiter a Rahuval az Oroszlánban).

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópból lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalt.





No comments:

Post a Comment