Monday, February 8, 2016

Sínen lehetünk– Újhold és Merkúr a Bakban (149.)

Február 8-án, hétfőn fontos események lesznek a védikus égen: délután 4 óra körül találkozik pontosan a Nap és a Hold, azaz Újhold van a Bakban, majd ugyanezen a napon éjfél előtt a Merkúr jegyet vált, és átlép a Bakba.

Az Újhold mindig érdekes időszak (előtte-utána 1-1 napig vagyunk az energiájában), mert tudatos és tudatalatti, jang és jin, férfi és női, vagy éppen apai és anyai hangoltságunk időleges egybeolvadását jelenti. Elhatározások indítására is alkalmas, mint egy nagy levegővétel: innen tudunk belekezdeni új periódusunkba, legyen az életmód, tanulás, ritmus.

A Nap-Hold most a Bak jegy marsikus energiájában (Dhanistha) áll együtt, különös fontosságot adva a Szaturnusznak (Bak jegyura) és a Marsnak (a naksatra ura). Maga a Dhanistha  naksatra e két ellentétes energiát hordozó bolygó hatását tükrözi. Ez az Újhold arra a közelgő nehéz konstellációra is felkészít bennünket, amely február 20-án, a Mars Skorpióba lépésével indul, s 7 hónapos Mars-Szaturnusz együttállást jelent majd.

Ez az Újhold  felelősségünkre és magányhoz való viszonyunkra is felhívja a figyelmet. Hogyan gazdálkodunk erőnkkel, időnkkel? Milyen minőségben éljük meg egyedüllétünket? Milyen a viszonyunk saját magunkhoz, akaratunkhoz? Érdemes ezekben a kérdésekben most elmélyülni, fontos útravalóhoz juthatunk az elkövetkező hónapokra.


A nap másik történése a Merkúr jegyváltása a Bakba. Nem olyan rég (2015. december végénmár járt itt a Merkúr, de januári hátrálása során visszament a Nyilasba, s onnan csak lassacskán tér magához.

Átlépése több szempontból is fontos. Egyrészt kilép a Plútó baleset- és robbanásveszélyt jelentő közelségéből, s csökken majd a furcsa, ijesztő balesetek száma. 

A Merkúr - és bármely váltása - ugyanakkor kiemelkedő jelentőségű azért, mert egyik meghatározó bolygónk, a Szaturnusz merkúri energiában van a Skorpión belül. Itt most szükséges változásaink megértését tanítja, mindig a Merkúr aktuális helyzetén mint optikán át

A Bak Merkúr március 1-jéig marad majd itt. Megemeli munkánk, hivatásbéli ambícióink fontosságát, s megsokszorozza munkánkba tett energiáinkat. Haladási sebessége felgyorsul, s mindennapi elmebeli, közvetítő, tanító működésünknek is egyre jobban kedvez.  Merkúri dolgaink most meg vannak segítve.

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópból lehet megvizsgálni. Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen információért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalt.






No comments:

Post a Comment