Sunday, September 27, 2015

Szuperhold és holdfogyatkozás - szeptember 28. (113.)

Ezen a hajnalon Telihold van, melynek helye a védikus rendszerben a Szűz - Halak jegytengely 10. foka. Ez alkalommal érdekes jelenségek sorával kapcsolódik össze.

A mostani Teliholdat szuperholdnak is nevezik, mert a Hold Föld körüli, ellipszis alakú pályájának a Földhöz legközelebb eső szakaszán van. Ilyenkor kicsit nagyobbnak és fényesebbnek tűnik, mint a teliholdak általában.

Csillagászatilag a Halak Hold és vele szemben álló Szűz Nap igen közel lesz a holdcsomópontokhoz, a Hold és a Nap közé kerülő Föld árnyéka részben vagy egészben a Holdra vetül. Ezért ez a Telihold teljes holdfogyatkozással fog együtt járni. A Hold nem tűnik el teljesen, hanem narancsszínűvé változik. A jelenség Magyarországról is megfigyelhető hajnali 3 és 6 óra között.

A holdfogyatkozás, melynek energiájába körülbelül egy nappal előtte kerülünk bele,  hamar hat, szinte azonnal érezzük a hatását. 

Elsősorban a Halak aszcendensűek fognak gyorsan bekövetkező változásokat megélni az életükben. Azok is számíthatnak mozgalmasságra, akiknek szeptember 17-28. között van a születésnapjuk. De mindannyiunknak tudnunk kell, hogy az eklipszis felkavarja, és meg is zavarja az érzelmeket. Tapasztalhatjuk majd azt is, hogy a dolgok nem érthetőek, vagy nem látszanak tisztán. Ezekben az időkben a tudatosság segíthet érzelmeink zavarain.
A hagyomány szerint ilyenkor mindig történik valamilyen lelepleződés: olyan titkok kerülhetnek napvilágra, amelyek botrányokhoz vezethetnek, esetleg valamilyen negatív tudás kerül a fókuszba. Mivel a Nap közel van a retrográd Merkúrhoz, az is elképzelhető, hogy tudásunk, gondolkodásunk, általunk ismertnek vélt tények, dolgok kerülnek új megvilágításba.

Mivel Magyarországról is látható – elvileg, ha az időjárás engedi - ez a holdfogyatkozás, ránk is érvényes, hogy bekövetkezhetnek zavaró események, kiszámíthatatlan időjárás. Mivel a holdfogyatkozás hatása annyi hónapra szól, ahány órán keresztül tartott, mintegy 4 hónapnyi zaklatottabb időszakra számíthatunk.
Óvatos Hold-nézést kívánok mindenkinek, és bölcs nyugalmat az elkövetkező 4 hónapra.
Szeretettel
Vishakati
A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com

No comments:

Post a Comment