Tuesday, September 1, 2015

Szeptemberi prognózis a védikus asztrológia szellemében (106.)

Az első őszi hónapnak a dzsottishban két főszereplője lesz, a Vénusz és a Merkúr.

Vénusz irányt vált, és a hátrálásból elindul előre. De vénuszi területen lesz a szeptemberi Újhold - amely mindig egy 4 hetes időszakra mutat előre -, vénuszi energiába lép át az egyik nagyágyú, a Jupiter, s vénuszi energiában vált irányt a Plútó is.
Ezért aztán horoszkópunk, életünk minden vénuszi vonatkozása megmutatja magát: az értékeink, vágyaink, birtokhoz, földhöz való viszonyunk, a tradíció fontossága életünkben, férfiak számára a feleségük, partnernőjük lénye, és mindenki számára a párkapcsolat, annak minősége és biztonsága.

A másik főszereplő a Merkúr, amely már most is egyre lassabban megy az égen, mígnem szeptember 17-én visszafordul, hogy megkezdje 3 hetes hátrálását. Ahogy minden retrográd időszak, a Merkúré is visszafelé fordítja figyelmünket, olyan témákra, történésekre, amelyeket nem sikerült a múltban megérteni, vagy amelyekkel kapcsolatban mélyebb rétegekhez kell eljutnunk. Fizikai világunkban általában megszenvedjük ezt az időszakot, mert nem gyarapodásunkat és flott működésünket szolgálja. A mostani irányváltás több ok miatt is eklatáns: egy erős, saját jegyes Merkúr fordul vissza, miután nagyon felpörgette a területét. A változás kiugró lesz a két féle Merkúr működésében

A hónap legforgalmasabb jegye most is az Oroszlán, itt történik a legtöbb esemény. Az Oroszlánhoz kötjük az egó, a férfioldal, az apai energiák és a hatalom, autoritás megnyilvánulásait, amelyeket érzékelhetően meg fog mozgatni – itt-ott csorbítani - az itt zajló nap- és holdfogyatkozás is. Fontos emlékeznünk, hogy az Oroszlán területe tartósan a Szaturnusz felügyelete alatt áll. A Mars Oroszlánba lépésekor azonban kölcsönössé válik aspektusuk, amely megmozdítja a Skorpió területet és a Skorpió Szaturnusz témáit.

Nézzük a fontosabb szeptemberi konstellációváltásokat.

Szeptember 5. – Vénusz direkt: 6 heti hátrálás után a Vénusz elindul előre. Ezzel lezárul egy emlékezős, rendrakós időszak régi kapcsolatainkat és vágyainkat illetően. Egyelőre a Rákban halad, némileg gyengélkedik, azaz nem tudja tisztán segíteni vénuszi dolgainkat, amelyek pedig nagyon terítéken vannak. Hó végi jegyváltása jótékony lesz.

Szeptember 13. – reggel az Oroszlán vénuszi holdházában Nap-Hold együttállás, azaz Újhold lesz.  Mivel az Újhold tudatos és tudattalan énünk, férfi és női oldalunk néhány órás találkozása és egybeolvadása, ez az idő alkalmas valami újnak az elkezdésére, most éppen az Oroszlánban, és vénuszi témában. Részleges napfogyatkozás távoli tájakon: Dél-Afrikában, az Indiai-óceán és Antarktisz felett.

Szeptember 15. – Rákban töltött, kissé nyűgös hetei után a Mars megérkezik az Oroszlánba, ahol lényegesen jobban érzi magát. Otthonunkkal, ingatlannal, szülőfölddel, valamint utazással, tanulással kapcsolatos témákban hozhat fejleményeket. Innen aspektálva provokálja a Skorpiót, benne a Szaturnuszt. Minden Skorpió szaturnuszi téma felerősödhet, beleértve gyökereink és gondolkodásunk megváltoztatását, a migrációs tendenciákat, és a Skorpió területek átalakulását (arab, perzsa kultúrák).

Szeptember 16. - Jupiter átlép az Oroszlán Kétu energiájából a vénusziba, a Purvaphalguniba. Ezzel megszűnik a július közepe óta tartó, sokak számára hektikus, kiszámíthatatlan, sokszor veszteséggel végződő eseménysor. A Jupiter itt felerősíti a vágyakat, a szenvedélyt, a kreatív megnyilvánulásokat.

Szeptember 17. – mozgalmas nap: a Nap belép a Szűz jegyébe, csatlakozva a Merkúr és a Rahu társaságához. Ha lehet még fokozni a tettvágyat, aktivitást, ez az állás ezt teszi. Estefelé pedig a Merkúr vált irányt, és elkezd hátrálni.

Szeptember 25. – a Nyilas vénuszi területén a Plútó fordul előre. A transzcendens bolygó hitbéli torzulásokból, illúziókból segít kigyógyulni. Ez egy hosszú, sokéves tisztulási folyamat, amely 2005 februárjában kezdődött a védikus időszámítás szerint, s 2020-ig tart.

Szeptember 28. – Telihold a Szűz - Halak tengelyen. Ezen a hétfő hajnalon teljes holdfogyatkozás lesz, amely Magyarországról is megfigyelhető.

Szeptember 30. – a Vénusz ismét belép az Oroszlán jegyébe (hiszen retrográd időszaka előtt már járt itt). A jó ízlés érvényesülése, ötletekkel, kreativitással teli, társasági időszak, amikor hivatásunkban is erősödhetünk.

Mindezeket a változásokat a hónap folyamán részletesen megnézzük.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki, és kevéssé érzékeny az egyéni adottságokra. Ezt csak a saját horoszkóp ismerete mellett lehet megvizsgálni.
További kérdéseket itt lehet feltenni, illetve egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com

  

No comments:

Post a Comment