Monday, September 14, 2015

Erőre kapunk – Oroszlán Mars (110.)

Szeptember közepén több nagy változást fogunk érzékelni a védikus égen. A Mars jegyváltását rövidesen követi a Nap átlépése a Szűzbe, a Merkúr irányváltása és a Jupiter naksatraváltása.

Az első nagy váltás 15-én délután a Mars belépésaz Oroszlán jegyébe. A fordulónap előtt és után 1-1 nappal érdemes lelassítani magunkat, mert a Mars a Rák-Oroszlán jegyhatár gandanta pontján halad át, és itt mindig bizonytalanabbak az energiák. Ügyeljünk erre a néhány napra, ne most akarjuk megváltani a világot.

A 15-i fordulónapig  minden marsi vonatkozás gyengélkedett,  leginkább az energiahiánytól szenvedhettünk. Közülünk elsősorban a Skorpió és a Kos aszcendensűek kínlódtak sokat a Rák Mars idején (augusztus elejétől), s most, szeptember második felében végre visszatér a lendület az életükbe. (Ne feledjük, a védikus rendszerben vagyunk, közel 24 fokkal hátrébb, mint a nyugati asztrológiában.) 

Az Oroszlánba lépve azonban a Mars igen kedvező energiákra talál, ezért aktívabbak és erőteljesebbek leszünk, jobban tudunk kezdeményezni és végigvinni dolgokat, és például több kedvünk és erőnk lesz sportolni, mozogni. A Mars itt nemcsak energikussá, hanem megfontolttá is tesz, egyfajta tartást ad cselekvéseinknek.

Az Oroszlán Marsnak két fő témája van. Az egyik az otthon, ingatlan, szülőföld, anyánk, gyökereink témakör, a másik utazások messzi földrajzi vagy szellemi tájakra, magasabb szintű tanulás, spiritualitás, igazságkeresés. Ezekben a kérdésekben erőt, lelkesedést, kezdeményezést és történéseket fogunk érzékelni.

A Mars az Oroszlánban - együtt állva a Jupiterrel - egó növelő. A Jupiter felnagyítja a marsi energiákat, és mindenfajta oroszlános analógiában megnöveli a tettvágyat és a történéseket. Ez főként a jang világra, a férfi oldal  ténykedésére, vezetésére, a politikára, a fej által irányított dolgokra érvényes.

Ez a konstelláció arra is lehetőséget ad, hogy ezekben a férfiak által dominált kérdésekben változás álljon be. Ezt már a 13-i Újhold és az őt kísérő napfogyatkozás is jelezte.

A változás lehet hirtelen és fizikai szinten is követhető, fejek hullása és domináns körök átrendeződése révén, de a férfienergiák lassú, átvitt értelmű megváltozása útján is. A férfias egó mindig valami vagy valaki ellen küzd. A változás célja kézenfekvő: ne valaki ellen, hanem valakiért vagy valamiért álljon ki.

 A Mars útja részletesen az Oroszlánban:

Szeptember 15.-október 7. között Kétu energiában halad, zötyögősebb szakasz. Emlékeztethet régi szenvedéseinkre, de el is engedhetjük most azokat. Lelki út, szellemi örökség keresése. A szeptember 26-ika lehet egy éles nap a pontos Mars-Szaturnusz fényszög miatt, valamilyen – a személyes horoszkópban látható - módon megmutatja a sorsbeli határainkat.

Október 7-28. között vénuszi energiában van. Ez egy kellemes, társasági, kapcsolati időszak, erős libidóval. Sok energiát teszünk ide. Fontosak lesznek a külsőségek. Hivatás vonalon sikeres lehet. Intenzív munka az egóval.
Október 28.- november 3. – a Nap uralma alatt van a Mars. Erős önmegvalósító törekvések, kiállás saját magunkért, szereplés lehetősége.
Szeretettel
Vishakati
A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com

No comments:

Post a Comment