Friday, September 4, 2015

A nehézségek oldódnak - Vénusz direkt (107.)

Egy hektikus augusztus és feladatorientált - de némileg energiaszegény - szeptemberi kezdés után a hétvégén elkezdenek oldódni nehézségeink.

A védikus asztrológiában a Vénusz - kapcsolataink, vágyaink, anyagi dolgaink mutatója - emlékezetes 6 hetet hagy maga után. Ennyi ideig hátrált (július 25. és szeptember 5. között). Ezalatt visszafordította figyelmünket vénuszi dolgaink felé befejezni vagy átértékelni, esetleg visszafogadni azokból valamit, valakit. Az is lehet, hogy lebegtette mindezeket, bizonytalanságban tartva bennünket.

Előreindulásával elkezdődik egy stabilizálódás és a tapasztalatok értékelése.

A retrográd Vénusz mindannyiunknak adott egy lehetőséget arra, hogy például
- visszalátogassunk régi szerelmek érzéseibe, akár meg is idézhettük ezeket,
- lehet, hogy anyagi helyzetünk tekintetében kaptunk kóstolót e hátrálás során, ki jobbat, ki           kevésbé jót,
- valóságban vagy képzeletben barangolhattunk régi lakóhelyünkön, birtokunkon,
- esetleg kulináris élményeink, étkezésünk vonatkozásában tettünk egy vargabetűt, hiszen a Vénusz erre is hatással van.

Most, hogy a Vénusz elindul előre, a gyakorlatban is vizsgázik az, amit hátrálása alatt tanultunk, tapasztaltunk. Megnézhetjük, mit nyertünk ezekből a reminiszcenciákból, vagy azok valamilyen szintű megvalósulásából. Vigyázat, ha a retrográd időszakban illúziókat tápláltunk, ezek az irányváltással kijózanítóan változnak majd meg.

A Mérleg és Bika aszcendensűek nagyon megérezik majd a Vénusz irányváltását. Talán ők szenvedtek leginkább a bizonytalanságtól. Életük sokkal haladósabb, sikeresebb lesz szeptember 6. után.

Tudnunk kell azt is, hogy amíg a Vénusz előreindulva ugyan, de még a Hold jegyében, a Rákban van. Ez kicsit visszafogja vénuszi dolgainkat. Ahogy a Hold – gyors mozgású égitestként - jelzi hangulataink, érzéseink hullámzását, vénuszi működéseink is követik ezt a változékonyságot.

A Vénusz következő stabilizációja szeptember 30. után, a jegyváltásával következik be. Ekkor fogja keresztezni utoljára a gandanta pontot a Rák-Oroszlán határán.

A sokak által érzékelhető energiahiány, enerváltság azonban már a Mars jegyváltásával, szeptember 15-től fog jelentősen javulni. Addig igyekezzünk okosan beosztani erőnket, időnket.

Szeretettel
Vishakati





No comments:

Post a Comment