Friday, September 9, 2016

Visszahúzó erők fogságában - Retrográd Merkúr (197.)

Szeptemberünk meghatározó védikus asztrológiai hatása a hátráló Merkúrtól ered, amely augusztus utolsó napjaiban fordult meg, és szeptember 22-ig tart bennünket virtuális fogságban.

A hátráló Merkúr megnehezíti mindennapjainkat, keservesebben intéződnek – ha egyáltalán – a dolgaink, mindenért többször kell lehajolnunk. Késések, megbeszélt találkozók meghiúsulása, lelassult közlekedés, kommunikációs félreértések mind-mind gyakori kísérőjelenségei ennek a 3 hetes időszaknak.

A retrográd Merkúr idején az élet fárasztó és kevéssé sikeres, mégis számtalan ténykedésre kiválóan alkalmas, elsősorban  szemlélődésre, lelki és mentális rendrakásra. A történések is erre mutatnak, rá vagyunk kényszerítve a lelassulásra, a megálljra, mert másfelé van a megoldás, a haladási irány. Biztosak lehetünk azonban a gondviselés szervezőképességében: csak olyan dolog történhet velünk, amely előbb vagy utóbb a javunkat szolgálja.

A retrográd Merkúr időszakában is előfordulnak flott események, ekkor is eladódik ingatlan, megköttetik szerződés. Ezek magyarázata karmikus okokban keresendő: most érett meg a helyzet valamilyen múltban gyökerező történet befejezésére, megoldására. Ez nemcsak fizikai történések, hanem mentális megértések, aha élmények formájában is realizálódhat.

A retrográd Merkúr ideje tehát nem egy homogén rossz periódus, hanem megoldott vagy még érésben levő fejlődési szakaszaink összessége.

Eközben a retrográd Merkúr hátráltatja mindazon bolygók működését, amelyek merkúri energiában vannak:
- a Szűz Jupitert, emiatt lassabban jönnek munkalehetőségek, de az várt vagy ígért gyógyulások, testi tapasztalások is halványabbak;
- a szintén a Szűzben időző Vénuszt, amiért anyagi és párkapcsolati nehézségeket érezhetünk;
- a Halakba visszaaraszoló (Revati) Uránusz váratlan  történésekkel lephet meg bennünket lelki témákban, de lábfejünket is érhetik hirtelen behatások;
- a Skorpió merkúri naksatrájában mozgó Mars ereje vesztett, akaratgyenge időszakot hoz, de már csak néhány napig, a 18-i jegyváltásáig

A Merkúr szeptember 9-én visszalép az Oroszlánba, s ekkor a kellemetlenkedő Rahuval kerül egy jegybe. Előrefordulásáig (aug.22.), majd Szűzbe való visszatéréséig (október eleje) minden merkúri működésünk, közlekedésünk, útitervünk, gondolkodásunk gellert kaphat. Fokozott elővigyázatosság szükséges, mindent többször ellenőrizzünk, biztosítsunk.

Bár a Merkúr némileg hektikusabbá teszi elkövetkező heteinket, a Mars közelgő átlépése felszabadító élmény lesz valamennyiünk számára.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy egyéni konzultáció céljából:         vishakati.gyurko@gmail.com         +36 30 202 9888







No comments:

Post a Comment