Thursday, September 15, 2016

Ügyes-bajos hét - Szűz Nap, Telihold fogyatkozással (198.)

Szeptember első fele nyugalmasabbnak tűnt, de egyre inkább besűrűsödik. Folyó hetünk kisebb-nagyobb megpróbáltatásokat, kellemetlenségeket mér ránk, ám a védikus égen jól látható, melyiknek mi az oka és kimenetele.

Jelen bajlódásaink döntően három okból erednek:  a Rahuval egy jegyben álló Napból, a jegyváltás előtt álló Marsból, és a retrográd Merkúrból.

Napunk ahelyett, hogy ragyogna saját jegyében, az Oroszlánban, 30 napig szenvedett a Rahu mellett, mert  Rahu, azaz a felszálló holdcsomó-pont bizonytalanságot, szorongást hozhat egy sor Nap-témában, például főnök-beosztott relációkban, apánkkal vagy egy atyai figurával kapcsolatban. 
Most felgyorsulnak az események: szeptember 16-án a Nap átlép a Szűzbe, s ezzel megszabadul a Rahu félelemkeltő hatásától. Még ugyanaznap este pontosan szembekerül a Holddal, azaz Telihold lesz a Szűz-Halak tengelyen. A Holdat figyelve részleges, félárnyékos holdfogyatkozás is látható az égen. 
A Nap konstelláció váltásai miatt a szeptember 16. körüli napok tapintható feszültséget, majd látványos oldódást hoznak.

A jegyváltás előtt toporgó Mars is borzolja a kedélyeket. Egy ilyen nehéz, 7 hónapos tranzit vége felé még megszorongathat bennünket. Általános asztrológiai jelenség, hogy egy - főként hosszú - tranzit utolsó napjaiban realizálódhatnak a hatások. Most a Marsé a Skorpióban, elsősorban türelmünk, akaratunk próbatétele azon az életterületen, ahová a Skorpió jegye jut a személyes horoszkópunkban. 
Érezzük azt is, hogy a Mars - a védikus asztrológia szerint - a vizes-tüzes (most a Skorpió-Nyilas) jegyhatáron, az úgynevezett gandanta ponton halad át, amely mindig fokozza a bizonytalanságot, kitettséget.  
Még mindig ne döntsünk dolgainkban, ha lehet, hanem várjuk ki a szeptember 18-i jegyváltást, amely fellélegzés lesz mindannyiunk számára: visszakapjuk akaratunkat.

A retrográd Merkúr (aug. 30. és szept. 22. között) témáit ismerjük, ezek szeptember 9-től, a Rahu közelsége miatt további csavarokat kaphatnak. Furcsa balesetek, az eltervezettől különös módon eltérő kimenetelek, kiszámíthatatlan alakulások kísérik mozgásunkat, közlekedésünket, de gondolkodásunkat, tárgyalásainkat is. Mindennapjainkban a haladás gátoltsága, állóvíz, mégis sok a veszekedés, perlekedés, ingerültség.
A Merkúr szeptember 22-i előrefordulása meglendíti majd dolgainkat, a Rahu hatásától pedig október elején szabadul meg majd végleg. Különösen az Ikrek és Szüzek érzik majd e kedvező változásokat.

A felfokozott napokban tudatosan kerüljünk mindennemű konfliktust, és használjuk külső-belső békítő technikáinkat. A Telihold, majd a vasárnapi Mars jegyváltás után lényegesen könnyebbnek érezzük mindennapi dolgainkat, erőnlétünket.

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy személyes, egyéni konzultáció céljából:   vishakati.gyurko@gmail.com           vagy      +36 30 202 9888




No comments:

Post a Comment