Monday, September 5, 2016

Mesteri energiák - Szűz Jupiter-Merkúr együttállás (196.)

A védikus rendszerben augusztus közepe óta egyre több bolygó gyülekezik a Szűz jegyében.  A 11-én érkező Jupiter mellé csatlakozott 19-én a Merkúr, majd egy héttel később a Vénusz is, s a mögöttünk levő - szeptember 3-4-i - hétvégén még a Hold is itt vonult át.

Amikor sok bolygó van egy jegyben (=stellium), akkor a jegy által jelzett életterületen halmozódnak a történések, hatások. Most azt vizsgáljuk meg, hogy mit üzen nekünk a Szűz stellium.

A Szűz Jupiterről – jegyváltása okán – sok szó esett. Összefoglalva tapasztalást hoz hasznosságunk, alárendelődésünk, feladatokhoz való hozzáállásunk, valamint testtudatosságunk vonatkozásában. Jupiter a külső és belső gurunk, tanácsadónk, bölcsességünk, tapasztalásunk, nők horoszkópjában ráadásul a partner jelölője is.

A Merkúr viszont a racionális részünk, az intellektusunk, logikánk, analitikus képességünk. A Szűzben, azaz saját jegyében rendkívüli módon kiélesíti érzékenységünket mind elmebeli, mind testi szinten. Arra sarkall, hogy összegyűjtsünk és rendszerezzünk információkat, erősíti a szintetizáló képességet, nagy tudásszomjat generál. Testünk jelzéseire is érzékenyít, főként bőrünk és emésztőrendszerünk működését közvetíti a tudatos szintre. 

Érdemes emlékeztetni magunkat, hogy testi nyűgjeink többnyire hibás működésünkre akarják felhívni figyelmünket, ilyenkor hasznos lehet önvizsgálatot, elmélyült köldöknézést tartani a korrekció érdekében. Ha egyedül nem sikerül, most különösen eredményes lehet külső segítség, azaz tanácsadó igénybevétele, kineziológustól kezdve bármilyen, számunkra hiteles terapeutáig.

A Jupiter és a Merkúr találkozása egy intenzív tanulási szakasz: racionalitás és bölcsesség együttese, amelyet mesteri energiának tekinthetünk. Ketten együtt segítik tudatos, elmebeli működésünk összehangolását a felsőbbrendű, isteni útmutatással. Ez még abban az esetben is áll, ha most a Merkúr retrográd heteit tölti, bár ilyenkor a szintézis inkább visszamenőleges dolgokra vonatkozik.

A Merkúr szeptember 9-én elhagyja a Szűz jegyét, majd október elején tér vissza, a 3 hetes retrográd időszak tanulságait - az Oroszlánba való visszatekintését - is behozva a Szűzbe. Ezért mesteri energiáink, elménk és bölcsességünk egyesítése tekintetében október első három hete meghatározó időszak lesz. 

Időközben a Vénusz is belátogat a Szűzbe. A három – a tradicionális indiai asztrológia szerint jóindulatú – bolygó együttállását szaraszvati jógának tekintik, amely kiemelkedő intellektuális képességeket, lehetőségeket jelez. A Merkúr saját jegyében felerősíti a vele együtt álló bolygókat, amely jótékony hatású, és megnöveli az együtt állók erejét.

Miközben közelítünk a Skorpió Mars-Szaturnusz elhúzódó nehéz tanításának a végéhez, kapunk ilyen szép napokat, lehetőségeket is. A retrográd Merkúr (augusztus 30. és szeptember 22. között) lelassító, sokszor akadályoztató időszakát is érdemes mélyebb tanulságok keresésére felhasználni.

Namasté
Vishakati


Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888

No comments:

Post a Comment