Thursday, July 28, 2016

Magas kockázatok - Kos Uránusz retrográd (188.)

A védikus rendszerben június végén váltott jegyet az Uránusz. A jegyváltás hosszú távú, átrendező hatásai mellett az Uránusz egyéb mozgásai (naksatra- és irányváltásai, más bolygókkal való találkozásai) jól érzékelhető, rövid távú, sőt, azonnali következményekkel járnak.

A védikus rendszerben a Kosba frissen belépett Uránusz markánsan megmutatta magát: a nizzai tömegmészárlásban és a németországi (Kos-ország) erőszakhullámban egyaránt szerepe volt. Az Uránusz alapvetően nem erőszakos vagy tettleges hatású, de a Kosba lépve, és összedolgozva egy nehezebb állású Marssal és más hatásokkal felfokozhatja a Kos agresszivitását, hirtelen események, történések generálásán keresztül.

Az amúgy is lassan mozgó Uránusz – amely 1 hónap alatt alig fél fokot haladt előre a Kos jegyében - július 29-én az esti órákban visszafordul, s az elkövetkező 5 hónapban hátrálni fog. Maga az irányváltás is egy impulzus az uránuszi energiáknak, számíthatunk rá, hogy a Kos Uránusz ismét aktivizálódik.

A fordulattól kezdve – a védikus szabályok szerint – nem csak a Kosban, hanem korábbi jegyében, a Halakban is hat. Vagyis a Kos energiába történő belekóstolás mellett visszatér a Halak jellegű, lelki, érzelmi feldolgozás is. Mint minden retrográd lassú bolygó, az Uránusz is igen komoly kettős tanulási folyamatot jelent,  egy magasabb megértés, rálátás lehetőségét kínálva. A most kezdődő retrográd szakasz december végéig tart.

A jelnlegi Kos Uránusz veszélyességét fokozza, hogy jegyura, a Mars most izgalmas helyzetben halad: saját jegyében, erőben van ugyan, de a Szaturnusz - szigorú, számon kérő és karmikus adósságbehajtó - szomszédságában. A Skorpió Mars és a Kos Uránusz ezért kölcsönösen rezonálnak egymásra, és erősítik a másik hatását. Kiszámíthatatlanság, erőszak, gyors történések, erős impulzusok kísérik őket.

Kos (kezdeményezés, bátorság, aktivitás, fejjel összefüggő dolgok, erőszak) érintettségen  kívül aspektusai révén az Oroszlán és a Nyilas részünket, valamint a Mérleg jegyét is megmozdítja valamilyen módon. Ez vonatkozik az asztrológiailag ide sorolt földrajzi területekre is: Oroszlán például Francia- és Olaszország, RomániaNyilas jellegű Magyar- és Spanyolország, Mérleg Kína és Ausztria

A Kos Uránusz minden feljebb felsorolt aspektált területe reagálhat az uránuszi provokációra. Mégis ott valószínűbb történés, ahol más hatás is kumulálódik. A legveszélyeztetettebb terület most az Oroszláné, jegyét és országait érinthetik hatalmi harcok, egó fitogtatás, erőszakos cselekmények. Egyénileg a szív vagy a gerinc jelezhet gyengébb működésével, fájdalmakkal. Most, augusztus 4. körül a Hold is megérkezik az Oroszlánba, amely szintén időzíthet ide történéseket.

Kényes terület még a Kos (azaz a fej és szervei, vérnyomás, migrén), és a Kos országok (Németország és Izrael), ahol az erőszakhullám folytatódhat. Fordulatot, megkönnyebbülést majd az Uránusz Kosból történő kihátrálása hoz augusztus végén.

A Skorpió (aszcendensek, területek) változatlanul erős terhelés alatt áll, a benne haladó Mars és Szaturnusz okán. Változás, elengedés zajlik itt, és ő a belülről, a láthatatlanból elinduló, de kifelé ható erők kibocsátója. 

Az Uránusz mint transzcendens bolygó hatásait nem tudjuk befolyásolni, "becserélni" vagy manipulálni, csak elszenvedni. A vele szorosan összekapcsolt Mars késztetéseit tudjuk némileg szelídíteni, s ily módon a megéléseket irányítani. 

Türelmünkön és bölcsességünkön kívül óvatosságunkra is szükség lesz, mert az elkövetkező hetek – augusztus végéig – sok váratlan helyzetet és erőpróbát tartogatnak. Ezekről a várható védikus hatásokról az augusztusi prognózisban lesz szó.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888.

No comments:

Post a Comment