Monday, August 1, 2016

Augusztus havi védikus prognózis (189.)

Eseménydús, nagy változásokat bejáró hónap áll előttünk. A Jupiter jegyváltása, a Kétu energiacseréje, a Szaturnusz előre – a Merkúr hátrafordulása, vagy az Uránusz visszaaraszolása a Halakba, mind-mind nagy horderejű váltás.

Augusztus meghatározó tendenciái azonban túlmutatnak az amúgy fontos jegy- és irányváltásokon. Az egyik jól érzékelhető vonal az agresszió, erőszak, ütközésveszély fokozódása, amely a Skorpióban egymáshoz közeledő Szaturnusz és Mars összjátékából adódik. Nemcsak a két bolygó egymásra hatása a fontos, hanem a csillagászati helyzet is: találkozójuk az Antares fokán történik augusztus 24-én. Az Antares a Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga, egy vörös szuperóriás, amelyet a háború csillagának tartanak.

A másik fontos tendencia az Oroszlán-Vízöntő tengely markánsabbá válása. Igaz, hogy a Jupiter a hónap közepén elhagyja az Oroszlán jegyet, de a holdcsomópontok nyomatéka, az Oroszlán-bolygók gyülekezése és a tengely mindkét jegyét aspektáló Szaturnusz-Mars roppant módon kiélezik az Oroszlán és a Vízöntő minőségek kérdéseit. Ezek lehetnek hatalomhoz kapcsolódók, férfi (macsó) témákat feszegetők, és a jegyekhez tartozó országok történései is.

Természetesen az égi konstellációkat megélhetjük kívül (külső történésekben, például világpolitikai / hazai eseményekben, vagy kisebb körben, családunk, barátaink, szomszédaink esetein keresztül), vagy belül (saját életünkben lelkileg vagy fizikailag megszenvedve-megértve,  testi tünetekben, esetleg fejben lejátszva a hatásokat). 

Az égi dolgok megélése pontosan jelzi tudatosságunk szintjét, és tennivalóinkat is - ez az asztrológia működésének az alapja.

Nézzük a naptárt.

Augusztus 2. – Késő este Újhold a Rák merkúri energiájában (Aslesha). Ez az Újhold megmutathatja régi, hozott tudásunkat, de tudati rögzültségeinket is, amelyeket magunk mögött kellene hagynunk. A következő napokban (aug. 3-5.) a Hold az Oroszlán jegyén vonul át, s ezzel aktivizálja az 4 Oroszlán-bolygó (Jupiter, Rahu, Merkúr, Vénusz) által már fókuszba kerülő Oroszlán jegyet. Fontos történések lehetnek Francia- és Olaszországban, valamint Romániában.

Augusztus 5. – A január végén Vízöntőbe lépett Kétu a jupiteriből a Rahu energiájába lép (Szatabisha). Ezzel némileg tehermentesíti régóta gyötört jupiteri témáinkat (pl. Halak és Nyilas aszcendenseket, Holdakat). A Kétu a Rahu naksatrájában mindig nagy munkát és nagy haladást ígér. Neptunusszal való szorosabb együttállása hozhat meglepetést Vízöntő területen, például Oroszországban.

Augusztus 11. – A Jupiter jegyváltásának napja: több mint 1 éves Oroszlán tartózkodása után belép a Szűzbe, ahol új feladatok és testtudatosság tapasztalataival tanít majd bennünket. A Kétu energiaváltása után ez a második, felszabadító történés, amely jupiteri részünket éri, hiszen a Jupiter kilép a Rahu szorongató szomszédságából.

Augusztus 13. – A Szaturnusz 5 hónapos hátrálás után elindul előre. A retrográd időszak ismételtető, tanító jellege és a Mérlegre visszanyúló hatás megszűnik, marad a tisztán skorpióbeli működés. Még mindig egy holdházban van a Marssal, közelednek a találkozójuk felé.

Augusztus 16. – A Nap saját jegyébe, az Oroszlánba lép. Két nap múlva innen néz farkasszemet a Vízöntő Holddal, azaz Telihold lesz ezen az izgalmas jegytengelyen.

Augusztus 19. – A Merkúr is saját jegyébe, a Szűzbe lép, ahol segíti racionális működésünket, feldobja munkakedvünket, és megcsillanthat üzleti lehetőségeket is. Haladása ekkor már jelentősen lelassul, mert készülődik augusztus végi visszafordulására.

Augusztus 24. – A hónapok óta tartó feszültség tetőpontja a Mars-Szaturnusz egzakt együttállása a Skorpió 16. fokán, a háború csillagának nevezett Antares állócsillag erőterében. Csattanás, kisülés, indulati ütközés várható. A pontos együttállás körüli napokban fokozott óvatossággal tegyük dolgunkat.

Augusztus 25. – Ezen a napon a nusz a Szűzbe lép, erősítve az égi hatások Szűz jellegét. Vágy a hasznosságra, segítésre, gyógyításra, testünk karbantartására.

Augusztus 26. – A Mars energiát vált, és a Skorpió merkúri területére (Dzsjéstha) lép. Ezzel – bár fokszámra csupán csekély távolság – energetikailag kikerül a Szaturnusz szoros hatása alól. Ettől kezdve érezzük majd a külső-belső feszültség rohamos apadását.

Augusztus 30. – A jól ismert módon a Merkúr hátrafordul, és 3 hétig retrográd módon halad. Mozgására nagyon figyelni kell, mert főszereplővé lépett elő: ő a jegyura (azaz irányítója) a Szűz Jupiternek, naksatraura a Marsnak és a másnap jegyet váltó Uránusznak.

Augusztus 31. – hónap utolsó napján az Uránusz – 2 hónapos Kos-látogatás után – visszamegy a Halak jegyébe, annak merkúri holdházába (Revati). A védikus fogalmak szerint ő már Kos Uránusz, amely most ideiglenesen visszamegy előző jegyébe. Bonyolult hatásrendszer, amely érinti a tűzforró Skorpiót is.

A fordulatokat, amelyek nem ígérnek könnyű időszakot, a hónap folyamán végig követjük. 

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888

No comments:

Post a Comment